3
Photo News

Exclusief voor abonnees

Italiaanse droom komt dichterbij: cruciale week voor Lukaku en zijn transfer naar Inter

Beslissende week voor Romelu Lukaku (26) en zijn transfer naar Inter. “Jullie zullen binnen enkele dagen iets weten”, zei hij zaterdag. Het optimisme groeit.

Zo openlijk wordt er geflirt. Alles open en bloot. Een greep uit de verklaringen van de afgelopen dagen. Inters CEO Beppe Marotta voor de camera’s zaterdag: “Lukaku? Ik ben optimistisch over al onze transfers.” Federico Pastorello, de manager van Lukaku: “Hij is nog altijd een transferdoelwit.” Piero Ausilio, sportief directeur van Inter: “Laat ons zien wat er gebeurt. Maar we zijn wel gebonden aan onze budgetten.” Ole Gunnar Solskjaer, trainer van Manchester United zaterdag na de oefenmatch tegen Perth Glory, in Australië: “We hebben nog geen enkel bod binnen dat we in overweging nemen. Laten we zien bij de start van het seizoen.” Romelu Lukaku wandelend door de mixed zone in Perth: “Jullie (de media, red.) zullen volgende week iets weten.”

3
EPA

Spierballen rollen

Ondertussen traint en speelt de Rode Duivel niet mee in de tweede voorbereidingsweek van United. Geen transferitis, pijn aan de goesting of een opspelende Interspier beweren ze bij zijn werkgever. Voorzorg heet dat. In Milaan traint Mauro Icardi, spits op overschot bij Inter en de spil in het dossier-Lukaku, op zijn eentje in de hoop dat Juventus een bod uitbrengt. Antonio Conte, coach van Inter, laat ‘off the record’ verstaan dat hij ervan overtuigd is dat onze landgenoot straks voor de ‘Nerazzuri’ speelt. De berichten in de Engelse media vrijdagavond dat Man United tot 100 miljoen voor Lukaku wil, waren evenmin toevallig. Alle reporters ter plaatse in Australië dropten gelijktijdig hetzelfde verhaal met dezelfde insteek. De bron hoeft niet ver te worden gezocht: een lijn ingefluisterd door de communicatiecel van de Engelse topclub. Hun antwoord op de verklaringen van Ausilio na de eerste meeting met Uniteds CEO Ed Woodward donderdag in Londen. Spierballen worden gerold in aanloop naar een beslissende week. Lukaku, zo valt in zijn omgeving te horen, wil voor aanstaande zaterdag weten waar zijn toekomst ligt. In het nationaal stadion van Singapore staat er immers een interessante oefenmatch op het programma: Inter vs Man United. Tegen dan hoopt Lukaku in het blauw en zwart te spelen. De Braziliaan Ronaldo achterna. Hij blijft het binnenskamers herhalen: hij wil naar de Serie A. Bij United ziet hij onder Solskjaer geen enkele toekomst meer. In een rol als tweede keus, achter Marcus Rashford, heeft hij in een EK-jaar geen zin. Hij heeft een Italiaanse droom.

Duurder dan Vieri

Inter heeft op dit moment nog altijd niet de middelen om Lukaku meteen vast te leggen, maar zoekt naarstig naar een oplossing om Conte’s wensspits vast te leggen. Als de overgang plaatsvindt, wordt Lukaku sowieso de duurste aanwinst aller tijden. Na twintig jaar zal het vorige record, de 46 miljoen voor Christian Vieri in 1999, van de tabellen worden gewist. Bij Inter zijn ze sinds het eerste gesprek met United aan het rekenen geslagen - ze hebben het gevoel dat United openstaat voor een afbetaling in schijven. Het huurvoorstel dat ze initieel in gedachten hadden, zal niet volstaan. De uitleenbeurt van twee jaar tegen een compensatie van vijf miljoen per seizoen en vervolgens een verplichte aankoopoptie van 60 miljoen euro. United wil niet per se van Lukaku af, maar wil wel nadenken over een lucratief voorstel voor een definitieve verkoop. 40 tot 50 miljoen euro voor Icardi kunnen straks helpen.

3 Romelu Lukaku (en ploegmaat Eric Bailly in Perth.
EPA Romelu Lukaku (en ploegmaat Eric Bailly in Perth.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • lodewijk maesen

    geen enkel ploegt wilt zoveel betalen omdat romelu dat geld niet waard is...50 miljoen max gaan ze krijgen en mogen ze blij zijn..

  • Eddy Vervaet

    Topkerel en topspits!Gentsupporter...

Lees meer