REUTERS

José Mourinho hekelt 'slappelingen' Smalling en Shaw

Het draait nog niet lekker bij het Manchester United van José Mourinho en dat is te merken aan de Portugese trainer. In de Engelse media heeft Mourinho al vaker uitgehaald naar zijn eigen selectie. Ook Luke Shaw en Chris Smalling blijken niet veilig.

Beide spelers waren niet beschikbaar voor het duel met Swansea (3-1 winst) en dat kan niet volgens Mourinho. "Smalling heeft gezegd dat hij zich niet 100 procent kan geven vanwege de pijn, Shaw vertelde me vanochtend dat hij niet beschikbaar was. Dat kan niet. Voor het team moet je alles overhebben."

Smalling is al sinds 23 oktober uitgeschakeld vanwege een voetblessure, terwijl Shaw donderdag nog in actie kwam tegen Fenerbahçe na lang blessureleed.

"Er is een groot verschil tussen de dappere spelers, die koste wat kost willen voetballen en spelers die met kleine pijntjes al afhaken", zegt Mourinho. "Als ik de grote spelers uit mijn team vraag hoe vaak ze 100 procent waren, dan zal dat niet erg vaak zijn, maar ze spelen wel."

Phil Jones moet als voorbeeld dienen voor de rest, zo verklaarde de trainer. "Hij was sinds januari uitgeschakeld met een zware knieblessure en speelt nu voor het eerst weer, terwijl hij niet heeft getraind. Zo'n mentaliteit moet ik hebben. Jones, Wayne Rooney en Antonio Valencia hebben dat. De mindset moet hier veranderen."

Lees meer