AFP

Lassana Diarra trekt naar Al Jazira

De Franse voetballer Lassana Diarra heeft een contract voor lange duur ondertekend bij Al Jazira uit Abu Dhabi, zo maakte hij vandaag bekend in de Franse krant Journal du dimanche. "Ik ga me voorbereiden in de Verenigde Staten, vanaf juni sluit ik bij het team aan voor de seizoensvoorbereiding", aldus de 32-jarige middenvelder.

In februari werd het contract van 'Lass' bij Olympique Marseille in onderling overleg ontbonden, sindsdien zat hij zonder club. Diarra kwam in de zomer van 2015 aan in het Stade Vélodrome en trad 45 maal op in de hoofdmacht van l'OM. In het najaar geraakte de 34-voudig international zijn basisplaats echter kwijt. Tijdens de wintermercato wilde Diarra Marseille dan ook verlaten, maar er werd geen oplossing gevonden.

Door zijn contract te ontbinden, werd Diarra een vrije speler. De defensieve middenvelder heeft er al een goedgevulde carrière opzitten. Na zijn doorbraak bij Le Havre (2004-2005) volgden Chelsea (2005-2007), Arsenal (2007-2008), Portsmouth (2008-2009), Real Madrid (2009-2012), Anzji Machatsjkala (2012-2013) en Lokomotiv Moskou (2013-2014). Na zijn passage bij die laatste ploeg werd hij door de FIFA voor een jaar geschorst omwille van een contractueel dispuut met de club uit de Russische hoofdstad.

In januari kreeg hij van de rechtbank van koophandel in Charleroi zijn gelijk in de zaak rond zijn mislukte transfer van Lokomotiv Moskou naar Sporting Charleroi. De rechtbank volgde de redenering dat de verplichting tot mede-aansprakelijkheid van de Wereldvoetbalbond FIFA een inbreuk is op de vrije circulatie van Europese arbeiders. De FIFA en de Belgische voetbalbond KBVB moeten de speler een voorlopig bedrag van 60.001 euro betalen. De advocaten van Diarra lieten toen weten dat ze een schadevergoeding van 6 miljoen dollar wilden via "de meeste adequate procedurele weg".

Lees meer