De memorabele avond van ex-Rode Duivel Guillaume Gillet bij Lens

Guillaume Gillet, in een vorig leven nog Rode Duivel, is momenteel kapitein van de Franse tweedeklasser Lens. Gisteren wonnen de Noord-Fransen hun eindrondewedstrijd tegen Paris FC na strafschoppen. Het was de Belg die in een straffe thriller de hoofdrol wegkaapte.

Het Stade Charléty, de thuishaven van Paris FC, was voor de eindrondewedstrijd in de strijd naar een Ligue 1-ticket helemaal volgelopen. De bijna tienduizend meegereisde Lens-supporters kregen een ware thriller te zien. Thierry Ambrose (Lens) opende na 16 minuten de score, een voorsprong die Gillet en zijn teamgenoten wisten vast te houden tot in de 90e minuut. Maar in de vierde minuut van de extra tijd maakte Marko Maletic (ex-Lommel en -Roeselare) gelijk voor Paris FC.

Na scoreloze verlengingen was het moment gekomen van Guillaume Gillet. Bij een 4-4-stand scoorde de Luikenaar de beslissende strafschop (4-5). De kapitein plaatste de bal keurig in de linkerhoek en bezorgde zijn team zo een plek in de halve finale op 24 mei. Daar wacht Troyes, de derde uit de Ligue 2. Voor promotie moeten de Noord-Fransen in een eventuele finale dan nog voorbij de 18e uit de Ligue 1.

Gillet is intussen 35 jaar en kwam in de zomer van 2018 over van Olympiakos. Van 2008 tot 2016 speelde de flankverdediger bij Anderlecht, waar hij in 330 wedstrijden 62 doelpunten maakte.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Raeymaeckers

    Bij een 4-4 stand is niet hetzelfde als 8 strafschoppen

  • Karen Vercauteren

    Als het na 8 penalties 4-4 stond, hoe kan Gillet dan de beslissende penalty nemen? Ofwel had Parijs er al een gemist en zijn er dus al 9 geweest, ofwel moest Parijs nadien nog een missen, maar dan was de penalty van Gillet nog niet beslissend.

Lees meer