Jason Denayer in actie tegen Lyon.
AFP Jason Denayer in actie tegen Lyon.

Denayer en Lyon lijden eerste nederlaag in Montpellier, Souquet (ex-AA Gent) scoort wereldgoal

Olympique Lyon is na drie speeldagen het maximum van de punten kwijt in de Ligue 1. De ploeg van Jason Denayer verloor dinsdagavond een uitgestelde wedstrijd in Montpellier met 1-0. Lyon speelde bijna de volledige tweede helft met een man minder.

Het Lyon van aanvoerder Denayer domineerde het openingshalfuur, maar dwong weinig kansen af. Montpellier voetbalde goed mee en zorgde in het slot van de eerste helft voor dreiging. De thuisploeg kreeg eerst een strafschop, na een trekfout op Laborde, maar Delort werkte af tegen de paal. De aanhoudende druk loonde wel, want op slag van rust stond de 1-0 toch op het scorebord. Arnaud Souquet (42.) ramde een matig weggekopte bal in een tijd binnen. De Franse verdediger speelde vorig seizoen nog voor AA Gent.

Na de pauze ging de laatste hoop op een zege snel in rook op voor Lyon. In de 51e minuten gingen de poppetjes aan het dansen. Koné gaf een elleboogje in het gezicht van Delort, die neus aan neus ging staan met de Malinees van Lyon. Koné deelde nog een kopstoot uit en kreeg rood. Met een man minder konden de bezoekers het tij niet meer keren, al kwam Denayer er nog dichtbij. De perfect getimede kopbal van de aanvoerder scheerde op het uur de paal.

Met 6 op 9 staat Lyon nu op een gedeelde tweede plaats na Rennes, de enige ploeg met een perfect rapport in Frankrijk. Montpellier pakt zijn eerste overwinning.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer