2 Neymar Sr vorige week met zijn zoon op diens liefdadigheidstoernooi in Sao Paulo.
AFP Neymar Sr vorige week met zijn zoon op diens liefdadigheidstoernooi in Sao Paulo.

Het zotste transfergerucht van deze zomer? “Neymar Sr praat met Juventus”

Een verrassende wending in de soap-Neymar? Volgens het Italiaanse RAI Sport praat papa Neymar binnenkort met Juventus. Opgepast: RAI Sport was eerder deze zomer een van de drijvende krachten achter het van de pot gerukte gerucht dat Pep Guardiola voor vier jaar bij Juve zou hebben getekend.

Dat PSG Neymar liever kwijt dan rijk is, bevestigde sportief directeur Leonardo vorige week nog. “Bij een goed bod mag hij weg”, liet de Braziliaanse ex-voetballer optekenen. Komt dat bod uit Turijn? Vader Neymar heeft zijn zoon de voorbije dagen overal aangeboden aldus ‘El Mundo Deportivo’. RAI Sport gaat nog een stapje verder: er volgt snel een meeting tussen Neymar Sr en Fabio Paratici, sportief directeur van Juventus. Journalist Paolo Paganini, de transferspecialist van het Italiaanse RAI, lanceerde het. Meer details over de meeting zijn er niet meteen bekend en het zou ook louter om wat initieel gesnuffel gaan. Van onderhandelingen is nog geen sprake. Maar het gerucht doet Juve-fans natuurlijk dromen van een sterrenploeg met Ronaldo en Neymar in de aanval. Met die bedenking: RAI zette in mei ook fors in op de piste Guardiola naar Juventus. Terwijl daar nooit sprake is van geweest.

Neymar lijkt alvast niet meteen een prioriteit voor Juventus, dat na Ramsey en Rabiot deze zomermercato De Ligt officieel heeft binnengehaald. Maar de ‘Oude Dame’, nu getraind door Maurizio Sarri, heeft ook al gesteld dat ze een economische opportuniteit niet onbenut laten. Onder het bewind van voorzitter Andre Agnelli wist het vorige zomer al Cristiano Ronaldo uit Madrid weg te halen voor ‘slechts’ 117 miljoen euro. Misschien is PSG bereid om een in marktwaarde zwaar gedevalueerde Neymar wel voor een pak minder dan de aan Barça betaalde 222 miljoen euro van de hand te doen, of kan Juve een of meerdere spelers, genre Higuain, in de deal betrekken. Eén ding is zeker: de soap gaat nog wel even verder.

2 Van links naar rechts: Fabio Paratici, vice-voorzitter Pavel Nedved en voorzitter Andrea Agnelli.
AFP Van links naar rechts: Fabio Paratici, vice-voorzitter Pavel Nedved en voorzitter Andrea Agnelli.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucas Vissers

    Wordt misschien de ideale ploegmaat van onzen topspits bij Inter !

  • Dirk Impens

    De enige toekomst die ik nog zie voor neymar is in Hollywood

Lees meer