5
Photo News

Meunier & PSG zetten scheve situatie recht tegen Rennes en pakken Franse Supercup

Paris Saint-Germain heeft zijn negende Franse Supercup beet, de zevende op rij. De Franse kampioen klopte in het Chinese Shenzhen bekerwinnaar Rennes met 2-1. Thomas Meunier begon bij PSG in de basis, en verliet tien minuten voor tijd het veld.

Hunou (13.) bracht Rennes snel voor, en PSG moest geduld hebben tot op het uur om de rollen om te draaien. Mbappé (57.) maakte gelijk, waarna Di Maria (73.) de Parijzenaars op 2-1 zette. Rennes kon nadien niet meer terugslaan. Voor PSG is het de negende keer in totaal dat het de Supercup in de wacht sleept - geen enkel Frans team doet beter. Het Parijse sterrenensemble won de trofee onafgebroken sinds 2013. Voordien waren er winsten in 1995 en 1998.

Geen Neymar

In de Franse Supercup, de Trophée des Champions, kijkt de landskampioen de winnaar van de Coupe de France in de ogen. PSG veroverde vorig seizoen met een straatlengte voorsprong de titel in de Ligue 1, maar moest de beker verrassend aan Rennes laten. De ploeg uit Bretagne haalde het in de finale van PSG na strafschoppen.

Neymar ging na die verloren bekefinale door het lint en gaf een fan van Rennes toen een tik in het gezicht. De Braziliaan kreeg hiervoor een schorsing van drie wedstrijden, waarvan de laatste de Supercup op Chinese bodem was. De aanvaller moest dus toekijken vanuit de tribune

5
Photo News
5
Photo News
5
Photo News
5
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer