8 Neymar blaast de aftocht. Wanneer mag hij eindelijk vertrekken bij PSG?
afp Neymar blaast de aftocht. Wanneer mag hij eindelijk vertrekken bij PSG?

Exclusief voor abonnees

Neymar, goddelijke kanarie in een gouden kooi

Vanavond start de Franse competitie. Vooralsnog met Neymar (27) als speler van PSG. Een goddelijke kanarie, gevangen in zijn zelfgebouwde gouden kooi.

Qué pasa, Neymar da Silva Santos Júnior?

Hoe vaak zou de Braziliaan zichzelf die vraag gesteld hebben, de afgelopen twee jaar, kijkend in de spiegel van zijn Parijse loft? De goudklomp Neymar is afgeschilferd. De sierlijke dribbelaar is in zijn zoektocht naar eeuwige roem veranderd in een karikatuur van zichzelf. Twee jaar geleden een halfgod. Nu vooral bespot. De halve wereld lacht met Neymar. Leedvermaak voor een zelfverklaarde vedette.

8 Voetballer of influencer? Dat onderscheid vervaagt met de dag meer in Parijs.
AFP Voetballer of influencer? Dat onderscheid vervaagt met de dag meer in Parijs.

In 2017 speelde Neymar bij FC Barcelona, op dat moment de best voetballende ploeg ter wereld. Hij hoorde bij de beste drie voetballers ter wereld – met één voet op dezelfde trede als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • HUGO VERBIEST

    Anderlecht misschien een uitweg. Koopt toch alles op wat uitgeblust is...

Lees meer