3
Twitter Clement Carpentier

Surrealistische scène: misnoegde Conceição zorgt bij Nantes voor ultrakorte persconferentie van 30 tellen

In zijn spelerstijd was hij al licht ontvlambaar, maar ook als trainer heeft Sérgio Conceição nog steeds een kort lontje. Dat bleek vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie van zijn Franse ploeg FC Nantes. De 42-jarige Portugese coach bleef welgeteld 30 seconden in de perszaal om vervolgens misnoegd de aftocht te blazen.

De reden? De voormalige sterkhouder van de Rouches pikte het niet dat de Franse journalisten gisteren alleen maar aandacht hadden voor de toekomst van zijn reservedoelman Rémy Riou. "Van de 13 vragen in de krant gingen er 12 over dat onderwerp, 12!" De trainer van FC Nantes, de club van onze landgenoot Guillaume Gillet, kon die aanpak helemaal niet appreciëren en pakte al na een halve minuut in colère zijn biezen.

De verzamelde pers kreeg vervolgens een vervanger voor Sérgio Conceição, met name zijn eerste doelman Maxime Dupé. Die mocht in de plaats van zijn coach vooruitblikken op de match op het veld van SM Caen van morgenavond. De journalisten lieten zich echter evenmin onbetuigd en beslisten op hun beurt om de zaal te verlaten. Op die manier zat doelman Dupé er wat verweesd bij en moest hij uiteindelijk geen enkele vraag beantwoorden. Surrealistische scènes bij ' Les Canaris', die in de Ligue 1 momenteel tiende staan.

3
AFP
3
AFP

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels