3
Jan De Meuleneir/Photo News

Wenkt zijn favoriete club Manchester United voor Meunier? “Ja, er is interesse uit Engeland”

“De boodschap lijkt me duidelijk.” In een interview met L’Avenir zinspeelt Thomas Meunier (27), die zijn laatste contractjaar ingaat bij PSG, op een vertrek uit Parijs. De Premier League wenkt.

Meunier pakte het voorbije weekend zijn derde landstitel met met PSG, nummer zes in de laatste zeven jaar voor de Parijse trots. Maar de rechterflank vierde een beetje met een gemengd gevoel: onder Tuchel kwam hij maar met mondjesmaat aan spelen toe (20 duels) en onlangs scoorde hij in Lille nog een pijnlijke own-goal. “Natuurlijk had ik meer willen spelen. Over het waarom heb ik zo mijn theorieën, maar wil daar liever niet op ingaan.” Bovendien loopt zijn contract in 2020 af en slepen de onderhandelingen rond een mogelijke verlenging aan. Voor de Qatarese bobo’s is Meunier duidelijk geen prioriteit. En dat steekt toch wat bij de Rode Duivel.

3
Photo News

“Verlengen of vertrekken?”, vraagt Meunier zich in L’Avenir af. “Goeie vraag. Het bestuur talmt. Daar kan ik begrip voor opbrengen, aangezien er nu andere zaken rond en in de club voorrang hebben. Maar aangezien er tot nu toe nog altijd niets is veranderd rond mijn situatie, lijkt de boodschap me duidelijk. Het irriteert me wat dat ik mijn mooie periode hier op deze manier zou afsluiten. Dat ik niet de kans krijg om in schoonheid te eindigen.”

Favoriete club

Wil PSG nog een transfersom incasseren voor Meunier, lijkt een overgang meer dan reëel. Volgens de Engelse kwaliteitskrant ‘The Independent’ denken onder andere Everton en ook Manchester United aan Meunier. Op Old Trafford heeft Solksjaer sowieso een nieuwe rechterflank nodig, nadat zowel oudjes Antonio Valencia als Ashley Young er afgeserveerd zijn.  Ook Aaron Wan-Bissaka van Crystal Palace en Engels international Kieran Trippier van Tottenham zijn in beeld voor die positie. Bovendien heeft Meunier al meermaals zijn wens uitgesproken ooit eens in de Premier League te spelen en is Man United zo’n beetje zijn favoriete club. “Ja, er is interesse uit Engeland, maar die is er ook uit China en het Midden-Oosten.”

3
Jan De Meuleneir/Photo News

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric debanne

    Voor op de bank ......!

Lees meer