Luis Enrique is de nieuwe coach van Barcelona

Luis Enrique is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De 44-jarige Spanjaard volgt Gerardo 'Tata' Martino op, die zaterdag na de slotwedstrijd van het seizoen tegen Atlético Madrid (1-1) zijn vertrek aankondigde.

Luis Enrique is de nieuwe trainer van FC Barcelona. De 44-jarige Spanjaard volgt Gerardo 'Tata' Martino op, die zaterdag na de slotwedstrijd van het seizoen tegen Atlético Madrid (1-1) zijn vertrek aankondigde. Luis Enrique, oud-speler van de club, ondertekent een contract voor 2 jaar bij de onttroonde kampioen van Spanje. Dat maakte de clubleiding van Barcelona vandaag bekend.

Luis Enrique speelde tussen 1991 en 1996 voor Real Madrid en maakte vervolgens de opzienbarende overstap naar aartsrivaal FC Barcelona. Met Louis van Gaal als trainer pakte hij in 1998 en 1999 de Spaanse titel. Daarnaast won hij met Barcelona in 1997 de Europa Cup II en Europese Supercup. De veelzijdige middenvelder, die ook voorin kon spelen, stopte in 2004 met voetballen.

Als trainer werkte de Spanjaard tussen 2008 en 2011 bij het tweede van Barcelona, waarna hij een weinig succesvol avontuur beleefde bij AS Roma. Afgelopen seizoen had hij Celta de Vigo onder zijn hoede.

Lees meer