Twitter Manchester United

Man United telt 50 miljoen euro neer voor 19-jarige Martial

Anthony Martial (19) heeft de overstap gemaakt van Monaco naar Manchester United. De jonge Franse spits tekende voor vier seizoenen, met een optie op nog een extra jaar. Dat maakte Manchester United vandaag bekend. Het transferbedrag zou volgens Engelse media ongeveer 50 miljoen euro bedragen.

Martial was dolgelukkig met zijn transfer naar Old Trafford. "Ik ben heel blij te kunnen spelen voor Manchester United. Ik heb genoten van mijn tijd bij Monaco en ik zou graag de supporters bedanken, die alles voor mij gedaan hebben. Maar ik wou altijd al in de Premier League spelen. Dat ik nu bij de grootste club ter wereld terechtkom, is een droom voor iedere jonge voetballer. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe teammaats te ontmoeten en te werken met manager Louis van Gaal, die al zoveel bereikt heeft in zijn carrière."

Ook Van Gaal is tevreden met de komst van Martial. "Anthony is een enorm getalenteerde, jonge en multi-inzetbare spits met heel veel potentieel. We hebben hem een tijdje gevolgd en hij heeft zich enorm ontwikkeld in zijn tijd bij Monaco. Ik ben blij dat hij nu naar onze club komt en ik denk dat dit ook de juiste club is voor hem. Hier kan hij het best zijn ontwikkeling als jonge speler voortzetten. Hij heeft alles om het te maken bij Manchester United. Al moeten we hem ook even tijd geven om te wennen aan de nieuwe omgeving en het ritme van de Premier League."

Lees meer