9
Photo News
MUN
MUN
0
2
MCI
MCI
MUN
MCI

Manchester kleurt blauw: City opnieuw leider in Premier League na zege in stadsderby

Manchester is blue. City nam na rust afstand van stadsrivaal United (0-2) en wipt weer over Liverpool naar de koppositie in de Premier League. Haasje-over, voor een zoveelste keer.

Eerherstel. Daar was het United om te doen, na het debacle op Goodison Park (4-0) tegen Everton. Al hielden ze op Old Trafford de adem in met de komst van de stadsgenoot, waar Kompany in de basis startte. De Rode Duivel liep al gauw tegen een gele kaart op. Zijn tiende gele prent in Premier Leagueverband tegen United - daarmee is hij overigens alleen recordhouder, voor Wayne Rooney (7). City had het niet onder de markt in het eerste halfuur. Te statisch, te veel slordigheden. We zijn het niet gewend van het sterrenensemble van Guardiola. Niet dat United een resem kansen creëerde, maar het toonde wel dadendrang. Met de rust in zicht sloeg de blauw-witte-motor dan toch aan de praat. Sterling trapte na een vlotte combinatie de openingsgoal op De Gea, Agüero knalde overhoeks naast.

9 Sterling trapt de beste kans voor de pauze op De Gea.
Action Images via Reuters Sterling trapt de beste kans voor de pauze op De Gea.

De slotfase van de eerste helft gaf City moed. De openingsfase na rust was een pot éénrichtingsverkeer - de inbreng van Sané bleek daarin een belangrijk gegeven. Nadat Bernardo Silva de debatten opende met een schot in de korte hoek (54'), deed de Duitse krullenbol zélf zijn duit in het zakje met een harde knal (66'). Bij geen van beide goals ging De Gea vrijuit. Als zélfs een van de beste doelmannen ter wereld het laat afweten, tja... Romelu Lukaku viel bij de thuisploeg twintig minuten voor affluiten nog in, maar het kwaad was al geschied. 

Nog meegeven: City verbrak met de 0-2-zege een eigen record. Het liet dit seizoen in alle competities samen al 157 keer de netten trillen. In het seizoen 2013/2014, toen met Manuel Pellegrini aan het roer, klokte de teller op 156. 

9
Photo News
9
EPA
9
EPA
9
REUTERS
9
AP
9
Photo News
9
EPA

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer