Kylian Mbappé.
REUTERS Kylian Mbappé.

Mbappé flitst voorbij Messi en Ronaldo met indrukwekkend record

Een fenomeen. Kylian Mbappé vestigde gisteravond een nieuw frappant record. Met zijn openingsdoelpunt tegen Andorra is de 20-jarige Fransman de jongste speler ooit die 100 doelpunten scoort in zijn professionele carrière. Hij laat zo Messi en de twee Ronaldo’s achter zich.

Na 2,5 seizoenen op het hoogste niveau schopt Kylian Mbappé stevig tegen de schenen van de gevestigde voetbalorde. De jonge Parijzenaar schoot zich gisteren naar een nieuwe mijlpaal in de EK-kwalificatiematch met Frankrijk tegen dwergstaat Andorra. Na 11 minuten opende de 20-jarige spits de score op kenmerkende wijze: een versnelling voorbij zijn bewaker en een heerlijke chip over een grabbelende doelman.

Mbappé zette zo niet alleen Les Bleus op weg naar de 0-4-winst, hij vestigde ook een indrukwekkend record: het was zijn 100e doelpunt in zijn carrière met club en nationale ploeg. En dat na 180 wedstrijden en op een leeftijd van nauwelijks 20 jaar en 173 dagen. Om een idee te geven hoe straf die prestatie is: ene Lionel Messi was in 2009 22 jaar en 97 dagen toen hij de symbolische grens van 100 goals bereikte. De Braziliaanse Ronaldo was nog enkele dagen ouder en Cristiano Ronaldo vierde al bijna z’n 23e verjaardag (22 jaar en 356 dagen) toen hij bij Manchester United zijn 100e profdoelpunt scoorde.

De 100 rozen van Mbappé worden gretig ontleed op sociale media. 60% van zijn doelpunten scoorde hij, logischerwijs, voor PSG. Bij AS Monaco trof hij 27 keer raak en voor de Franse nationale ploeg scoorde hij dertien treffers. Het merendeel van zijn doelpunten was afkomstig van Mbappé’s rechterpoot, slechts vijf keer vond hij de weg naar de netten met het hoofd.

In Madrid werd het bravourestuk van de recordbreker gisteravond allicht aandachtig gevolgd. Real Madrid zou al langer azen op de diensten van de Franse spits, maar zelf houdt Mbappé de boot vooralsnog af. Gisteren wilde hij niet spreken over een eventuele transfer. Liever genoot hij van zijn nieuwste mijlpaal.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucas Vissers

    Die mag zich een spits noemen ! Bovendien kan hij nog een stukske voetballen ook profiteert niet van andermans kunnen en staat daar zo niet onnozel met zijn armen te zwaaien ! Knappe speler !

  • Jos driesen

    In spanje en engeland is het nog altijd anders om 100 doelpunten te maken dan in frankrijk! Maar toch is hij een groot talent!!

Lees meer