8
REUTERS

Memphis en Schweinsteiger schenken mak United zege én (voorlopige?) koppositie

Manchester United heeft zich van zijn taak gekweten op het veld van Watford. Mooi en sprankelend was het allemaal niet, maar er werd toch met 1-2 gewonnen dankzij Memphis Depay en Bastian Schweinsteiger, die Troy Deeney in het absolute slot van de wedstrijd tot een owngoal dwong.

Memphis bedankte coach Louis van Gaal zo voor zijn eerste basisplaats sinds vier oktober. Het nummer 7, die door de afwezigheid van Rooney en Martial als aanvalsleider fungeerde, verlengde een heerlijk balletje van Herrera voorbij een kansloze Gomes in doel. United stevende lang op de zege af, tot de ingevallen Rojo Ighalo domweg tegen de grond werkte in de zestien. Strafschop dus, en Deeney leek zijn team een meer dan verdiend punt te gaan bezorgen. 'Leek', inderdaad: op de eerste daarop volgende tegenaanval kregen de gastheren de bal niet weg en via Schweinsteiger schoof Deeney -weer hij dus- de bal in eigen doel. Zuur, erg zuur.

1-2, een wel erg zuinige zege voor United, dat Marouane Fellaini zag ontbreken wegens niet fit genoeg. Obbi Oulare zat namens Watford wél in de kern maar hij mocht niet invallen, Andeas Pereira (de Belgische Braziliaan bij de Mancunians) mocht een kwartiertje opdraven. Door de zege heeft United nu 27 punten, dat is één puntje meer dan stadsrivaal Manchester City. Die ploeg neemt het later op de dag nog op tegen Liverpool.

8
AP
8
AP
8
PHOTO_NEWS
8
GETTY
8
REUTERS
8
GETTY
8
REUTERS

Lees meer