6
GETTY

Mitrovic na schorsing: "Heb lesje nu écht wel geleerd"

"Verdedigers uit de Premier League zullen me schoppen, maar ik zal terugschoppen. Dit is normaal en ik ben dat gewoon." Het waren de woorden van Aleksandar Mitrovic, toen die pas van Anderlecht naar Newcastle was verkast. En zo geschiedde ook al meteen: want in de eerste thuiswedstrijd waarin hij mocht starten bij de 'Magpies', tegen Arsenal, moest hij al na 15 minuten de douches opzoeken nadat hij zijn noppen op de scheen plantte van Francis Coquelin - een verdedigende middenvelder weliswaar. Na drie weken brommen mag de 21-jarige Serviër morgen (net als tegen Chelsea, 2-2) mogelijk weer starten, in de loodzware wedstrijd tegen Manchester City. En hij heeft zijn les geleerd. "De afgelopen periode was erg moeilijk voor mij, maar ik heb er veel uit geleerd. Ik zal zoiets nooit meer doen", pleit Mitrovic.  

6
AFP

"Misschien had het in een ander land ander geweest, maar dit zijn nu eenmaal de regels en ik weet dat ik die moet naleven. Ik ben lang niet de eerste of de laatste speler die rood krijgt, maar ik moet de regels gewoon respecteren. Ik kan mezelf in toom houden. Ik kreeg rood, ja, maar ik wilde de bal spelen en niet gewoon iemand aantrappen", wast hij zijn handen in onschuld. "Ik wil niet dat me dit nog overkomt, en ik kan mezelf een hele wedstrijd beheersen. Dat toonde ik ook al tegen Chelsea. Ik scoorde misschien wel niet, toch werkte ik zo hard als ik kon."  

Uit tent lokken
Dat moest ook, want verdedigers als Gary Cahill, Kurt Zouma en Branislav Ivanovic deden er alles aan om de voormalige aanvalsleider van Anderlecht op te poken. "Zij proberen je de hele wedstrijd uit je tent te lokken door je alsmaar tikken te verkopen. Dat is heel moeilijk, maar dat is nu eenmaal het leven van een spits en ik moet alleen maar denken aan hoe ik kan scoren. Ik moet nog aan het mentale werken, maar heb getoond dat ik daarmee om kon."

6
PHOTO_NEWS
6
AP

Newcastle zal de goals van Mitrovic best kunnen gebruiken. De klas van Steve McClaren staat troosteloos voorlaatste in de Premier League, en een nederlaag in het Etihad dit weekend zou de manager wel een keertje zijn kop kunnen kosten. 'Mitro' zal er alvast alles aan doen om te scoren en zo zijn coach aan boord te houden. "De resultaten komen wel. Na onze prestatie tegen Chelsea ben ik daar zeker van. We speelden goed, en waren agressief in de duels. Nu moeten we die lijn doortrekken in alle andere duels. Als we in onszelf geloven, gaan we punten pakken. Gelijk tegen wie het ook is: we moeten met heel ons hart strijden", sloot hij zijn relaas af.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

6
GETTY
6
PHOTO_NEWS

Lees meer