3 Links: Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga op de foto in 2009.
Rechts: Jasmine Lennard.
AP, RV Links: Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga op de foto in 2009. Rechts: Jasmine Lennard.

Model dat ooit poedelnaakt naar zijn hotel reed, zegt bewijzen te hebben tegen Cristiano Ronaldo: “Hij is een psychopaat”

Kathryn Mayorga, de vrouw die Cristiano Ronaldo ervan beschuldigt haar te hebben verkracht in 2009, krijgt steun uit onverwachte hoek in haar juridische strijd tegen de Portugese topvoetballer. Jasmine Lennard, een Brits model dat in 2008 een kortstondige romance had met ‘CR7', is bereid om Mayorga’s team te helpen. “Mensen zullen geschokt zijn als ze nog maar de halve waarheid over hem kennen”, schrijft Lennard op Twitter.

Cristiano Ronaldo, afgelopen zomer door Juventus overgekocht van Real Madrid, wordt door de Amerikaanse Kathryn Mayorga beschuldigd van verkrachting. Ze legde daarvoor een klacht neer bij het gerecht van Las Vegas en in oktober van vorig jaar werd het onderzoek heropend. Ronaldo ontkent de aantijgingen stellig, het onderzoek loopt.

3 Cristiano Ronaldo voetbalt nu bij Juventus.
AP Cristiano Ronaldo voetbalt nu bij Juventus.

“Ik wil elke vriendin die hem intiem kent of gekend heeft spreken, zelfs al moet ik ervoor naar het Verenigd Koninkrijk vliegen”, beloofde Leslie Stovall, de hoofdadvocate van Kathryn Mayorga, in oktober. Maar élk ex-liefje van de Portugees heeft Stovall nog niet kunnen spreken. Dat blijkt uit een spontane sollicitatie die het Britse model Jasmine Lennard doet via Twitter. Lennard wil het team van Mayorga naar eigen zeggen “helpen om de waarheid aan het licht te doen komen”, want ook Lennard heeft - eufemistisch gesteld - geen te hoge pet op van de Portugese superster.

Ronaldo en Lennard leerden elkaar kennen in 2008 tijdens een feestje in Los Angeles. “Hij was 22 op dat moment”, groef het model eind vorig in haar geheugen in een gesprek met Daily Mirror. “Eén van de mannen uit zijn entourage, altijd bestaande uit een kleerkast of zes, fungeerde als wingman  voor Ronaldo en vroeg wat ik na het feestje nog zou doen. Ik bedankte vriendelijk voor het aanbod om na het feestje samen nog iets te gaan drinken en zei dat Ronaldo mijn nummer enkel kreeg als hij het zelf kwam vragen. Verder gebeurde er die avond niets.”

Poedelnaakt in mijn Lamborghini

Volgens Lennard, over het Kanaal bekend van programma’s als Make Me a Supermodel en Celebrity Big Brother bestookte Ronaldo haar in de twee dagen die volgden met berichtjes. “Ik ging niet in op zijn vraag om bij hem in zijn hotel te slapen, maar nodigde Ronaldo uit bij mij thuis. Ik reed poedelnaakt in mijn Lamborghini naar zijn hotel om hem op te pikken. Hij had geen idee wat er gebeurde. Daarna bedreven we de liefde, maar op meer hoopte ik niet. Ronaldo was niet meer dan een speeltje voor mij en ik vond het wel leuk hoe hij me probeerde te veroveren.”

Daarna verwaterde het contact tussen Ronaldo en Lennard. Volgens het model ziet Ronaldo daten eerder als een hobby. “Hij papte in die tijd aan met verschillende vrouwen tegelijkertijd, ook met onder anderen Paris Hilton. Daarnaast vroeg hij me ook of ik hem het nummer van het Russische model Irina Shayk kon bezorgen ‘voor een van zijn ploegmaats’. Later werd ze zijn vriendin. Ronaldo’s veroveringshonger is niet te stillen. “ 

3 Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga in een dancing in 2009.
AP Cristiano Ronaldo en Kathryn Mayorga in een dancing in 2009.

“Niet langer zwijgen en toekijken hoe hij liegt”

Volgens Lennard wisselde ze de voorbije achttien maanden weer wat berichtjes uit met de topschutter van Juventus, maar erg vriendschappelijk waren die blijkbaar niet. De nu 33-jarige Britse is naar eigen zeggen van plan om “de ware aard van Ronaldo aan het licht te laten komen”. Lennard werd daarbij geïnspireerd door de documentaire Surviving R. Kelly, een zesdelige reeks die ze afgelopen week zag. Daarin beschuldigen meerdere vrouwen de 52-jarige Amerikaanse zanger van seksueel misbruik en seks met minderjarigen.

“Na er lang en goed over te hebben nagedacht, richt ik mij tot Kathryn Mayorga en haar team”, schrijft Lennard nu op Twitter. “Ik bied mijn steun nadat ze Ronaldo ervan beschuldigd heeft haar te hebben verkracht. Contacteer me, ik heb informatie die de zaak vooruit kan helpen. Ik kan niet langer zwijgen en toekijken hoe hij liegt. Ik zal er alles aan doen om Kathryn te helpen. Ik heb berichten en opnames die van onschatbare waarde zullen zijn om te tonen wat voor iemand Ronaldo echt is.”

“Honderden berichten van hem heb ik. Ik heb ze tien jaar lang voor mezelf gehouden, maar dat zal ik nu niet meer doen. Ondanks zijn vele inspanningen om me te doen zwijgen. Ronaldo is een controlefreak, een pestkop en een psychopaat. Mensen zullen geschokt zijn als ze nog maar de halve waarheid over Ronaldo kennen”, spaart Lennard de harde woorden niet. “Ikzelf en mijn familie zijn al bedreigd geweest. Ik kreeg zelfs te horen dat hij me zou laten ontvoeren of zelfs in stukken zou laten snijden en in een rivier gooien als ik met iemand anders zou daten of zelfs maar mijn huis zou verlaten. En ja, ik heb bewijzen van alles wat ik schrijf. Hij is een psychopaat. Niemand zou me geloven als ik geen bewijzen zou hebben, maar die heb ik gelukkig wel. Game’s up.”

Lennard stuurde heel wat berichten de wereld in:

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Lanclus

    als je poedelnaakt met de auto naar een hotel rijdt, ben je dan ook geen psychiatrisch geval? Hoe kan zo iemand te vertrouwen zijn?

  • Kurt Biebuyck

    zal toch weer vrijspraak zijn. Heeft veel geld en zal niet naar gevangenis moeten!!!!

Lees meer