Luka Modric
Photo News Luka Modric

Modric doet boekje open over Dinamo Zagreb: "Voorzitter verduisterde 7 miljoen euro"

Dinamo Zagreb zit in vieze papieren. In het bijzonder voorzitter Zdravko Mamic. De Kroaat zou jarenlang gefraudeerd hebben. De laatste die nu zijn verhaal doet is Luka Modric, ex-speler van de club. Volgens de middenvelder van Real Madrid verduisterde de voorzitter liefst 7 miljoen euro aan transfergeld.

In 2008 verliet Modric Dinamo Zagreb om in de Premier League bij Tottenham Hotspur aan de slag te gaan. Met die transfer was zo'n 20 miljoen euro gemoeid. "Ik was enorm blij dat ik naar de beste competitie ter wereld kon en ik had een grenzeloos vertrouwen in onze voorzitter", zegt hij in de Kroatische krant Jutarnji.

Mamic, die ondertussen al twaalf jaar aan de slag is bij Dinamo Zagreb, zou miljoenen hebben verduisterd bij die transfer. Aan het Kroatische openbaar ministerie verkondigde Modric dat hij zelf contant geld gaf aan zijn voorzitter. Omdat hij een blind vertrouwen had in de man, voegde hij er wel aan toe.

Niet alleen Zdravko Mamic, maar ook zijn broer Zoran, zit in vieze papieren. De hoofdcoach van Dinamo Zagreb werd in juli samen met zijn broer gearresteerd op verdenking van meerdere criminele feiten. De club zou door het duo voor 15 miljoen euro zijn opgelicht.

Lees meer