3 Mourinho hekelde zijn naïeve medische team met Eva Carneiro.
Montage Kos/Getty Mourinho hekelde zijn naïeve medische team met Eva Carneiro.

Mourinho haalt uit naar knappe teamarts na blessure Hazard

Neen, het was gisteren niet de avond van Chelsea. De landskampioen kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Swansea en 'The Blues' werden kort na rust herleid tot tien man na rood voor Thibaut Courtois. Tot overmaat van ramp liep het volgens coach Mourinho nog mis ook bij een blessure van Eden Hazard, waardoor zijn team plots met z'n achten moest verdedigen. 'The Special One' gaf zijn "naïeve" medische team van de knappe Eva Carneiro een veeg uit de pan.

Mourinho zag door de rode kaart en de door Gomis omgezette strafschop een overwinning door zijn neus geboord en was uitzinnig van woede. Vooral door een voorval helemaal in de slotfase van de match. Eden Hazard bleef na een contact even liggen buiten het veld. Teamarts Eva Carneiro, je weet nog wel die knappe dokter die de bewusteloze Courtois vorig seizoen snel weer bij zijn positieven bracht, snelde met haar team naar de Rode Duivel om hem te verzorgen. Maar dat was niet naar de zin van Mourinho. 'The Special One' vond dat Hazard geen verzorging nodig had (en meteen terug het veld moest opdraven). Door de blessurebehandeling van de 24-jarige schutter ging volgens Mourinho kostbare tijd verloren (Hazard moest daarna ook nog eens wachten op een signaal van de ref om terug de grasmat te betreden). Tijd die mogelijk nog een laat doelpunt van Chelsea had kunnen opleveren.

"Moe"
"Ik was helemaal niet gelukkig met de beslissing van mijn medische staf. Zelfs als dokter of materiaalman moet je het spel begrijpen. Wanneer je met één man minder speelt, moet je er zeker van zijn dat de speler in kwestie wel degelijk een blessure heeft", deed Mourinho zijn beklag bij Sky Sports. "Ik was er zeker van dat Hazard geen ernstig probleem had. Hij kreeg een tik en was heel moe. Jammer genoeg was het medisch team heel naïef en reageerden ze te impulsief. Daardoor bleven er nog maar 8 veldspelers over."

Had Mourinho gelijk? Of moest Hazard echt wel dringend verzorgd worden? Geef jouw mening hieronder bij de reacties.

3
GETTY

Ik was er zeker van dat Hazard geen ernstig probleem had. Hij kreeg een tik en was heel moe. Jammer genoeg was het medisch team heel naïef en reageerden ze te impulsief. Daardoor bleven er nog maar 8 veldspelers over.

José Mourinho
3
AP

Lees meer