Photo News

Mourinho is duidelijk: "Liever Europa League winnen dan top vier in Engeland"

Een plaats in de top vier in de Premier League of de Europa League winnen? Dan kiest José Mourinho toch voor dat laatste. "Het is een trofee, het is prestige", zegt de Portugese coach van Manchester United op de clubwebsite.

Met de EFL Cup heeft Manchester United zijn eerste prijs van het seizoen al binnen. Bovendien maken de manschappen van trainer Mourinho ook nog altijd kans op de eindtriomf in de Europa League. Dan moeten de Mancunians in de kwartfinales wel eerst zien af te rekenen met Anderlecht. In de competitie draait het dan weer niet helemaal naar behoren. Manchester United heeft wel nog altijd uitzicht op de top vier dat recht geeft op een ticket voor de Champions League (de nummer vier komt terecht in de laatste voorronde).

Maar wat verkiest Mourinho nu? "Als ik mag kiezen, dan win ik liever de Europa League dan een plek bij de beste vier. Het levert ons in beide gevallen een plaats op in de Champions League, maar de Europa League winnen is prestige, het is een trofee. Het betekent ook dat we volgend seizoen de Europese Supercup mogen spelen."

De top vier is nog steeds haalbaar, al ziet de 54-jarige Portugees één groot nadeel. "Chelsea, Tottenham, Liverpool, Arsenal en Manchester City zijn reeds uitgeschakeld in Europa. Zij hebben slechts één wedstrijd per week en zijn dus in het voordeel. Maar natuurlijk zullen we ons best doen om ook de top vier te bereiken. We gaan er voor vechten, net zoals tegen Middlesbrough."

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels