AP

Mourinho: "Niet verbonden met walgelijke fans"

José Mourinho heeft zijn walging uitgesproken over het racistische gedrag van fans van Chelsea in aanloop naar de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van dinsdag. De supporters duwden in Parijs een man uit de metro omdat hij zwart is. "Ik schaam me diep, al zou dat eigenlijk niet moeten. Ik weiger me namelijk verbonden te voelen met deze walgelijke mensen'', zei de Portugese coach.

De man, genaamd Souleymane, en zijn familie zijn door Chelsea uitgenodigd om spoedig een thuiswedstrijd van de club te komen bezoeken. "Zo kan hij niet alleen de wedstrijd zien, maar ook voelen wat Chelsea betekent. Op dit moment heeft hij een verkeerd beeld van de club. Chelsea is de eigenaar, de directie, de manager, de spelers, de mensen die hier werken en de echte fan.''

Naar aanleiding van de rel hebben drie fans een stadionverbod gekregen. De club hoopt snel meer daders te kunnen identificeren en te bestraffen.

Ook Arsène Wenger, sportieve baas van Arsenal, kreeg vragen over het incident. "Dit valt alleen maar heel erg te betreuren. Jammer genoeg gebeuren zo'n zaken regelmatig. We moeten hier streng tegen optreden. Het is een maatschappelijk probleem. Slimmere mensen dan mezelf hebben hier al over nagedacht en niemand heeft een wonderoplossing klaar. Het begint in de kindertijd en bij de opvoeding. Je moet een open geest hebben."

Lees meer