10
AFP

Neymar gooit olie op het vuur: “Remontada met Barça tegen PSG was mooiste herinnering”

Neymar heeft de fameuze remontada van Barcelona tegen Paris Saint-Germain in de Champions League zijn mooiste herinnering tot dusver genoemd. De verklaringen van de Braziliaan kruiden de moeilijke relatie met zijn huidige werkgever PSG nog wat meer.

Neymar lijkt bij PSG op weg naar de uitgang. De aanvaller toonde in de Franse hoofdstad geregeld zijn klasse, maar hij kon niet verbergen dat zijn voetbalhart elders, en dan vooral in Spanje, lag. Naar verluidt aast de recordtransfer op een terugkeer naar Barcelona.

In een interview met website 'Oh my goal' noemde Neymar de onwaarschijnlijke winst van Barça tegen PSG zijn hoogtepunt op sportief vlak. "Naast de eindzege van de Olympische Spelen in 2016 met Brazilië blijft vooral de remontada tegen PSG me bij", sprak de aanvaller. "Toen we het zesde doelpunt scoorden, voelde ik iets wat ik nooit eerder meegemaakt had. Het was ongelooflijk."

Na een ruime 4-0-zege in de heenmatch van de achtste finales, leek de kwalificatie voor PSG zo goed als binnen. In Barcelona liep het toch nog mis, na een 6-1-nederlaag. De Spanjaarden scoorden drie van hun treffers in de absolute slotfase. Twee daarvan kwamen op naam van Neymar, voor de beslissende derde goal gaf hij de assist.

10
Photo News
10
AFP
10
AFP
10
AFP
10
AFP
10
AFP
10
AFP
10
AP
10
AP

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Als voetballers een voorbeeld voor de jeugd moest zijn, dan zou betaald voetbal niet meer bestaan. Iedere voetballer gaat theatraal naar de grond bij een lichte tik, ze schreeuwen het uit alsof ze geslacht worden. De een nog erger dan de ander. Vind Neymar ook een aansteller, maar verwacht dat hij in Barcelona weer de draad oppakt. Het is een uitzonderlijke voetballer en onder Messi zal hij weer schitteren al vanouds, die neemt hem weer op sleeptouw.

  • Raoul van Hauwaert

    Frans Kwanten schrik voor een Neymar lol al lang niet meer wat ze er ooit van gemaakt hebben. Zeker geen slechte voetballer, maar daar is alles ook mee gezegd.

Lees meer