4 Courtois.
REUTERS Courtois.

Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “Courtois is klaar, maar goochelarij Zidane toont dat hij geen flauw idee heeft waar Hazard uit te spelen”

Als iémand bij Real Madrid klaar is voor het nieuwe seizoen, dan wel Thibaut Courtois. Met een handvol goede saves behoedde hij zijn ploeg voor een pak rammel tegen AS Roma (2-2). Hazard is oké. Maar dit elftal wint in mei geen prijs.

Zinédine Zidane herhaalde in de laatste oefenwedstrijd van Real Madrid aanvankelijk de 3-5-2- veldbezetting. Maar hoe je de puzzelstukjes van De Koninklijke ook legt, deze ploeg kan niet verdedigen zonder bal. Het is schaamtelijk hoe makkelijk elke tegenstander aan kansen komt. De ploeg is statisch, traag en verdedigt ongecoördineerd, nu al een hele zomer lang. Het resultaat is dat Thibaut Courtois elke keer weer tien, vijftien ballen per wedstrijd op zich krijgt afgevuurd, van korte en middellange afstand. Courtois was goed tegen AS Roma. Andermaal. Zonder hem had dit eens te meer kunnen uitdraaien op een pijnlijke afstraffing.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc germeau

    Bestaat internet en sociale media nu echt om mensen als Felix S het woord toe te staan...? Voor de rest Real zal wel in de top 3 geraken in de Liga, want buiten Atletico en Barça is er gewoon geen concurrentie. Maar akkoord, ze waren nooit zo zwak en Zidane is een trainer die een topteam kan handhaven, maar hier moet hij heropbouwen en dat kan hij niet.

  • felix strackx

    De enige juiste plaats voor Hazard is op de bank. Zou trouwens bij de rode duivels ook zo moeten zijn. Waardeloze speler, geeft zijn bal niet af.

Lees meer