Lucarelli (rechts)
REUTERS Lucarelli (rechts)

Parma-spelers moeten zelf wedstrijdkleding wassen

Het geld bij het Italiaanse Parma is echt helemaal op. Nadat de spelers eerder al besloten om met hun eigen auto's naar Genua te rijden om daar een uitwedstrijd te spelen, moeten ze nu ook hun eigen shirts gaan wassen.

Parma-aanvoerder Alessandro Lucarelli vertelde aan La Gazzetta dello Sport hoe het de spelers van Parma nu vergaat: "Vanaf morgen is er geen wasservice meer. We moeten onze tenues mee naar huis nemen en zelf wassen." De tenues wassen bij de club is geen optie meer, omdat de inboedel van de kleedkamer is weggehaald. Zelfs de favoriete bank van coach Roberto Donadoni staat er niet meer. De inboedel zal geveild worden.

De situatie bij Parma is niet best. De ploeg staat laatste in de Serie A, heeft slechts tien punten, en de spelers hebben al het hele seizoen geen salaris gekregen. Afgelopen zondag ging de thuiswedstrijd tegen Udinese al niet door omdat de club de stewards en politie niet kon betalen.

Volgens de voorzitter, Giampietro Manenti, moet de uitwedstrijd van zondag aanstaande tegen Genoa zeker wel doorgaan. Aan Radio Parma vertelde hij dat de spelers daar niks voor hoeven te doen: "Het team hoeft niks te betalen." Lucarelli is daar nog niet zo zeker van. Eerder bood hij al aan om met eigen auto's naar de uitwedstrijd te gaan, maar dat lijkt niet meer nodig. "Ik denk niet dat we ons zorgen hoeven te maken om de busreis, maar we moeten ook maar zien of er een hotel is geregeld."

Lees meer