2
AP

Politie staakt onderzoek naar Neymar wegens gebrek aan bewijs

De Braziliaanse politie heeft een onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door Neymar in mei in Parijs stopgezet wegens gebrek aan bewijs. Hij hervat nu de trainingen met een gerust hart.

Leider van het onderzoek Juliana Lopes Bussacos heeft de beschuldigingen van het model Najila de Souza tegen de spits van de Franse topclub Paris Saint-Germain grondig onderzocht en heeft besloten om geen aanbeveling te doen voor het indienen van een actie, meldt het Braziliaanse nieuwsmedium G1. De Souza legde twee tegenstrijdige verklaringen af, waardoor er een gebrek aan bewijs is om het onderzoek verder te zetten.

Het openbaar ministerie heeft nu 15 dagen de tijd om te beslissen hoe het verder moet. In tegenstelling tot wat de politie aanbeveelt, kan justitie de zaak alsnog aanhangig maken of verder onderzoek bevelen.

Het model beschuldigt Neymar ervan dat hij haar in een dronken bui tot seks heeft gedwongen onder dreiging van geweld. De voetballer heeft toegegeven de vrouw in Parijs te hebben ontmoet, maar heeft beschuldigingen altijd ontkend.

2
AFP

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerard Braeckmans

    Catherine MISTIAEN, ik zou het woord 'heren' toch wat afzwakken en je lofzang is ook wel wat overdreven. Ze worden beschuldigd van seksueel misbruik en het is niet dat zo (mits hun status als voetballer) er onschuldig aan zijn.

  • Werry Galle

    Zal ook wel wat gekost hebben...

Lees meer