3
Photo News

“De Bruyne moet applaudisseren voor spelers die zijn veters nog niet mogen strikken”: stevige kritiek op erehaag City-spelers voor Liverpool

Het leek een nobel gebaar, toen Pep Guardiola aankondigde dat zijn spelers komende donderdag een erehaag zouden vormen voor kersvers kampioen Liverpool. Niet iedereen is echter zo opgezet met dat idee. Nota bene ex-Liverpoolspeler Danny Murphy is één van de sceptici.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het is traditie in de Premier League om de nieuwe kampioen een erehaag te geven bij intrede van het veld voor de resterende matchen. Geen verplichting, wel een teken van respect. In Spanje was er twee jaar geleden discussie over: Zidane weigerde een erehaag te vormen voor de concurrent uit Barcelona, omdat zij dat eerder ook niet voor hen hadden gedaan bij het winnen van het WK voor clubs.

Pep Guardiola heeft veel respect voor Jürgen Klopp en Liverpool. De coach heeft dan ook bevestigd dat zijn mannen de kampioenen uit Liverpool zullen ontvangen met een erehaag in het Etihad Stadium. ‘t Is de eerste match van Liverpool na het titelfeest, nog zeven te gaan.

3
Photo News

“Een hoop onzin”

Niet iedereen is zo opgezet met die traditie. Danny Murphy, ex-voetballer bij onder meer Liverpool, Tottenham en Fulham, is één van hen. “Het feit dat City donderdag een erehaag wilt geven toont nederigheid en appreciatie voor hun kwaliteit, het is ‘goed gedaan’ zeggen tegen Liverpool. Ik denk dat het een hoop onzin is. Ik zou het niet willen doen, want het is niet oprecht. De fans willen niet dat je het doet, de spelers zelf willen het niet echt, het is allemaal voor het effect en het betekent niets.”

“Als ik bij Liverpool speelde, en United werd kampioen, dan wist je dat ze beter waren. Je respecteert dat en doet je best om zoals hen te zijn. Zo weten ze dat je ze respecteert.”

Murphy, die geregeld analist is in het Engelse Match of the Day, besluit zijn kritiek met mooie woorden voor Kevin De Bruyne. “De Bruyne is, waarschijnlijk, de beste middenvelder ter wereld, en hij moet applaudisseren en een erehaag geven voor spelers die zijn veters nog niet mogen strikken.” 

3 Danny Murphy is ook geregeld BBC-analist tijdens 'Match of the Day'.
BBC Danny Murphy is ook geregeld BBC-analist tijdens 'Match of the Day'.

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Van den Bulck

    En die van LFC hebben achtereenvolgens gewonnen : Champions League, Uefa Supercup, World Cup en Premier League. En misschien spelen die wel zonder veters ☝️

  • Wouter Van de Walle

    De Bruyne is inderdaad de beste middenvelder ter wereld, zonder twijfel. Maar dat applaus is gewoon een vorm van respect en SPORTiviteit.. Kan Murphy nog wat van leren

Lees meer