2
ap

"Ik heb haar niet verkracht, maar voor zes jaar cel had ik dat verdomme beter wel gedaan!"

Adam Johnson, de voormalige voetballer van Sunderland en Manchester City, zit momenteel een celstraf van zes jaar uit nadat hij werd veroordeeld voor verkrachting van een minderjarige. En toch heeft hij zijn lesje allerminst geleerd, zo blijkt uit een video die The Sun wist te bemachtigen. Daarin is te zien hoe de 29-jarige Engelsman door een medegevangene wordt gevraagd hoe lang hij nog moet zitten. "Je hebt toch zes jaar gekregen, hé? En je hebt haar niet eens seks met haar gehad? Het is dus niet dat je haar verkracht hebt ofzo?", luidde het bij zijn collega, waarop Johnson riposteerde: "Nee, al had ik het godverdomme beter wél gedaan voor zes jaar achter de tralies."

De video kunt u via deze link bekijken

Johnson, die in zijn periode als profvoetballer het liefst op de linkerflank speelde, werd in maart vorig jaar veroordeeld. Juryvoorzitter Jonathan Rose claimde toen dat hij "tevreden was met die straf omdat het slachtoffer ernstige psychologische schade had opgelopen" en "dat Johnson zijn rol als succesvolle celebrity had misbruikt."

Uit de verklaring van het slachtoffer worden de woorden van de jury alvast bevestigd. "Ik heb het zo zwaar gehad toen hij claimde onschuldig te zijn. Ik werd uitgemaakt voor leugenaar. Wat er in zijn auto gebeurde, heeft mijn leven op zijn kop gezet. Ik ben al mijn vertrouwen kwijt en ook mijn schoolwerk heeft eronder geleden. Er zijn mensen die dingen over mij hebben gezegd zonder dat ik mezelf daarbij kon verdedigen. Het geroddel op sociale media en de verwijten die ik naar me toegeslingerd kreeg, waren vreselijk. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrienden en mijn familie", luidde het toen in haar verklaring.

2
AP

4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • andy labens

    Dus. Heeft hij haar niet verkracht. En 6 jaar krijgen? Voor wat dan wel?

  • Democratie is een illusie

    Wow! Die uitspraak zegt alles.