8
AP

Beresterke Benteke schenkt Liverpool zege tijdens debuut op Anfield: 1-0

Christian Benteke beleefde vandaag een droomdebuut op Anfield. De Rode Duivel zorgde in de wedstrijd tegen Bournemouth voor de enige treffer van de partij en schonk zijn nieuwe ploeg zo de zege: 1-0. Collega-Rode Duivel Simon Mignolet hield zijn netten schoon en Divock Origi, die andere Belgische international, kwam vandaag jammer genoeg niet van de bank.

Bournemouth startte heerlijke brutaal op Anfield en speelde alsof het niets te verliezen had. Liverpool kwam niet onder de druk van de promovendus uit en leek al na vijf minuten in vieze papieren te zitten toen Elphick Mignolet vloerde met een rake kopbal. De treffer van de verdediger werd echter afgekeurd omdat hij net iets te veel op Lovren leunde. Na iets meer dan een kwartier spelen herstelde Liverpool het evenwicht en de 'Reds' kampeerden iets vaker op de helft van Bournemouth.

Benteke slaat toe
Halfweg de eerste helft leverde dat ook wat op. Henderson trapte een scherpe voorzet en Benteke stond aan de tweede paal op de juiste plaats om het leer tegen de netten te prikken: 1-0. De Rode Duivel vierde zijn debuut op Anfield dus in stijl, al had de treffer afgekeurd moeten worden. Coutinho ging namelijk ook naar de bal, maar de Braziliaan stond tijdens die fase wel buitenspel. Dat nam echter niet weg dat Liverpool met een kleine bonus de kleedkamers in mocht.

'The Beast' toont zich
Ook na de rust bleef Benteke de harten van de Liverpool-supporters voor zich winnen. 'The Beast' troefde Elphrick af in een duel en zette meteen een aanval op. Via een paar stationnetjes belandde de bal bij Milner, maar die besloot naast. Ook Bournemouth liet zich niet ongemoeid in de tweede helft, Ritchie liet Mignolet schrikken met een knap schot dat de paal schampte. Met nog een kwartier te gaan had Benteke een knappe assist in huis voor Coutinho, maar het schot van de Braziliaan werd afgeblokt door Daniels.

Lat voorkomt 2-0
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Benteke zelf nog een uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar zijn poging strandde op de dwarsligger. Daardoor bleef het slechts bij 1-0. Dankzij die zege pakt Liverpool zes op zes en gaan ze mee aan de leiding in de Premier League, samen met Manchester City, Leicester City en Manchester United. Promovendus Bournemouth blijft, net zoals Sunderland, achter met nul op zes.

Op Instagram kreeg Benteke overigens complimenten van zijn ploeggenoot/concurrent in de spits Mario Balotelli: "Benteke, een echt roodfier in de zestienmeter = bomber. Puik werk, kerels!", was zijn boodschap aan de ploegmakkers, al doen de bijgevoegde foto's minder enthousiasme vermoeden. (zie hieronder).

8
GETTY
8
AP
8
GETTY
8
AP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
8
PHOTO_NEWS
8
AFP
8
REUTERS

Lees meer