5
Action Images via Reuters
TOT
TOT
0
2
CHE
CHE

Chelsea zet José Mourinho voor schut na tweeklapper Willian, Eden Hazard juicht mee

Geen leuk weerzien voor José Mourinho met Chelsea. ‘The Special One’ zag Tottenham vanavond met 0-2 de boot ingaan tegen zijn ex-team. Willian was met twee goals de killer van dienst, tot vreugde van Eden Hazard. De Spurs eindigden met zijn tienen na rood voor Son.

Frank Lampard heeft zijn vroegere coach de loef afgestoken. Chelsea was vooral voor rust superieur aan Tottenham en zag dat overwicht verzilverd met een 0-2-ruststand. Willian trof raak met een heerlijke knal na een kort genomen hoekschop. Op slag van rust nieuw onheil voor de Spurs. Gazzaniga trapte in al zijn ijver een gat in de lucht, Alonso kreeg de uitgelopen doelman vol tegen zich aan. Na consultatie van de VAR wees scheidsrechter Taylor naar de stip. Willian stuurde Gazzaniga de verkeerde kant uit: 0-2. Eden Hazard juichte mee vanuit Madrid.

Na de pauze ging Tottenham op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg kwam nauwelijks aan doelkansen. Toen Son bij een duel met Rüdiger een trappende beweging maakte, konden de boeken dicht. Rood voor de Zuid-Koreaan, zijn derde uitsluiting dit kalenderjaar. Enkel Dion Dublin (Coventry City) deed het hem in 1997 voor. 

Oerwoudgeluiden

Oerwoudgeluiden richting gebeten hond Rüdiger ontsierden de slotfase. “Tony (Rüdiger, red.) kwam naar mij en zei dat hij racistische gezangen hoorde die aan zijn adres gericht waren”, aldus Chelsea-kapitein Cesar Azpilicueta. “Daarop heb ik de scheidsrechter verwittigd.” De stadionspeaker deed tot drie keer toe een oproep om het thuispubliek te kalmeren.”

Gevoetbald werd er nadien nog nauwelijks. Voor Mourinho werd het zo een nieuwe nederlaag tegen één van zijn ex-clubs. Eerder dit seizoen ging de Portugese coach met Tottenham met 2-1 de boot in op het veld van Manchester United. Het weerhield hem er niet van na de match een sneer uit te delen richting Rüdiger. “Ik hoop dat hij goed herstelt van zijn gebroken ribben, want die zal hij zeker opgelopen hebben.”

5
Photo News
5
Photo News
5
AFP
5
AP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer