4
Photo News

Christian Benteke verrijst met kopbalgoal en assist in Arsenal

Christian Benteke leeft nog. Bijna een volledig jaar stond de spits van Crystal Palace droog, incluis vier maanden blessureleed. Maar vandaag veerde ‘Big Ben’ in het Emirates Stadium van Arsenal weer hoog op en kreeg hij het symbooltje ‘A’ achter de naam. Crystal Palace deed zijn naam van ‘giant killer’ op verplaatsing alle eer aan.

Minuut 17 in Noord-Londen: Milivojevic, de gewezen middenvelder van Anderlecht, die voorzet en Benteke die slim loopt en vervolgens -het moet gezegd worden- ongehinderd inkopt. Vieren deed hij naar het voorbeeld van NBA-ster LeBron James. Benteke had de voorkeur gekregen op Batshuayi en die keuze zal Roy Hodgson zich niet beklaagd hebben. Ook als pivot bewees Benteke zijn waarde, geregeld een prima aanspeelpunt. Özil maakte na de pauze snel gelijk voor de Arsenal, maar met een assist was Benteke op het uur weer van goudwaarde voor Palace. Zaha werkte af, waarna de ‘Gunners’ nogmaals slecht verdedigden en McArthur de 1-3 zagen maken. Topschutter Aubameyang zorgde met zijn 19de competitiegoal nog voor de aansluiting en Benteke werd twaalf minuten voor tijd vervangen voor Ayew, maar Palace trok de zege over de streep. Na ook al winst bij Man City dit seizoen een nieuwe stuntzege. 

4 Vieren naar het voorbeeld van LeBron James.
Action Images via Reuters Vieren naar het voorbeeld van LeBron James.

Terwijl Palace dit seizoen nooit in de degradatiezorgen kwam, ze zijn vandaag zelfs als zeker van het behoud, doet Arsenal een slechte zaak in de strijd om een Champions League-ticket. Het blijft als nummer vier op een puntje hangen van rivaal Tottenham en kan morgen voorbij gestoken worden door Chelsea, dat thuis tegen Burnley speelt. Ook via de Europa League, waarin het halve finale speelt, kan Arsenal nog aan een Champions League-ticket geraken.

4 Benteke op de rug van Zaha.
REUTERS Benteke op de rug van Zaha.

Hodgson, die Benteke de voorbije maanden nochtans weinig kansen gaf, prees zijn spits na de match. “Dit moet het vertrouwen van Benteke heel goed hebben gedaan. Hij scoorde niet alleen en was goed voor een assist, Christian liep zich ook uit de naad en deed zowel aanvallend als verdedigend zijn job perfect. Hij en Zaha sloofden zich uit voor de ploeg. Hier kan Benteke verder op bouwen.”

4
Action Images via Reuters

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Nicolas Van Hoecke

    Spijtig dat Arsenal verloren heeft, konden goede zaak doen. Volgend seizoen nieuwe verdediging aub.

  • frankie bressinck

    Daar is de zon en daar is Benteke! Het schoonste voorbeeld van een mooi weer voetballer! Nu nog enkele goede matchen spelen en vanaf oktober weer gekwetst en niet meer aan de bak komen!

Lees meer