8
AFP

City boezemt Barça al wat angst in met forfaitscore tegen Newcastle

De titelstrijd in de Premier League is terug een tikkeltje spannender na vandaag. Manchester City profiteerde namelijk optimaal van het gecontesteerde puntenverlies van koploper Chelsea. De fans konden na twintig minuten al languit op hun stoeltjes gaan zitten wanneer Dzeko er al 3-0 van maakte. Kompany kende een rustige avond en nadert zo weer tot op vijf punten van Chelsea. Het Etihad is alvast klaar voor de komst van Barcelona dinsdag.

Na dertig seconden werd het al duidelijk dat het niet de avond van Newcastle United ging worden. Vurnon Anita had last met de controle en in al zijn ijver om zijn fout recht te zetten haalde hij Edin Dzeko neer. Agüero nam het vroege geschenk in dank aan door de op een na snelste strafschop om te zetten.

Sterke Dzeko
Edin Dzeko was overigens de man van de eerste helft. De Bosniër versierde niet alleen de elfmeter, hij leverde ook nog eens een assist af voor Samir Nasri om daarna zelf een gemillimitreerde voorzet van David Silva langs Tim Krul te plaatsen. De Nederlandse doelman wist niet wat hem overkwam in die beginfase. Een schietkraam op de plaatselijke kermis was er even niets tegen.

8
AFP
8
AFP

De voet ging dan even van het gaspedaal en Hart behoedde de 'Citizens' van een vroege tegentreffer in de tweede helft. Via het been van Vincent Kompany devieerde het sluitstuk de bal in hoekschop.

Silva in de spotlight
De 'Blue Moon' schitterde weer boven het Etihad en dat inspireerde David Silva nog tot enkele flitsen. Newcastle United liet de 'Citizens' wel heel makkelijk een aanval in elkaar knutselen zodat Silva oog in oog kwam te staan met Tim Krul: 4-0. Nog geen twee minuten later kon de vinnige Spanjaard opnieuw juichen.  Wilfried Bony mocht nog zijn debuut maken, maar hij liet nog een enorme kans liggen.

Met het oog op de Champions League-partij tegen Barcelona van dinsdag heeft Manchester City alvast flink wat vertrouwen opgedaan. Barcelona ging dan weer de boot in vandaag tegen Malaga.

8
GETTY
8
AP
8
AFP
8
AFP
8
AFP

Lees meer