8
GETTY

City verspeelt punten bij rode lantaarn Aston Villa

Manchester City heeft op de twaalfde speeldag in de Premier League verrassend puntenverlies geleden. De Citizens, met Kompany en De Bruyne in de basis, geraakten niet voorbij hekkensluiter Aston Villa. In Villa Park stond na 90 minuten nog altijd de brilscore op het bord. De Bruyne kreeg iets voorbij het uur de kans op de openingstreffer, maar de Rode Duivel miste. In het slot buffelde Fernando de bal nog tegen de lat. Voor Villa is het pas de derde match dit seizoen waarin het punten pakt. City kan straks leider af zijn als Arsenal wint van Tottenham.

Vincent Kompany en Kevin De Bruyne verschenen allebei aan de aftrap bij Manchester City, dat het knap lastig had met een fris voetballend Aston Villa, nota bene de rode lantaarn in de Premier League. Iets voorbij het kwartier zorgden de 'Citizens' dan toch voor het eerste gevaar. Kolarov mikte de bal via Guzan in hoekschop, maar het gevaar was nog niet geweken. Het leer bleef hangen in de zestien en Fernando knalde de wenkende kans over. Dat was lange tijd ook het enige wapenfeit in de wedstrijd.

Geen penalty
Tien minuten voor het rustsignaal ontplofte de match eindelijk wel. Kolarov voorkwam dat Gil een razendsnelle counter afrondde en aan de overkant ging leek Sterling in de zestien over het been van Clark te gaan. Te licht om een strafschop voor te fluiten, oordeelde de ref. Nog steeds 0-0 dus bij de rust en dat was gezien het wedstrijdverloop niet onlogisch.

8 De Bruyne probeert zich langs Gueye te werken
GETTY De Bruyne probeert zich langs Gueye te werken
8 Fernandinho kijkt naar een luchtduel tussen Ayew en De Bruyne
PHOTO_NEWS Fernandinho kijkt naar een luchtduel tussen Ayew en De Bruyne
8
PHOTO_NEWS

Onbewuste redding
Na de thee dan toch een feller City. Guzan loste een vrije trap van Kolarov, er kwam echter geen doelpunt uit voort. Een minuut later moest de Amerikaan opnieuw redding brengen, al besefte hij dat niet echt. Navas schilderde de bal perfect op het hoofd van Sterling, maar die knikt vol in het gezicht van de Villa-doelman. Op het uur ging de storm liggen en kon Aston Villa weer even naar adem happen.

Manchester City bleef echter zoeken naar de openingstreffer en kon rekenen op een uitstekende Navas. De Spanjaard pikte er De Bruyne uit en die dook goed op voor de neus van Guzan. De Rode Duivel trapte echter half over de bal en kon een doelpunt zo vergeten. In het slot kopte Fernando nog tegen de dwarsligger en trapte Delph in de herneming rakelings naast. Het bleef bij 0-0.

8 Sterling gaat over het been van Clark, geen strafschop zegt de ref
AFP Sterling gaat over het been van Clark, geen strafschop zegt de ref
8 Kompany houdt Amavi af
PHOTO_NEWS Kompany houdt Amavi af
8
REUTERS
8
GETTY

Lees meer