2 De nieuwe voetbal van Nike.
Nike De nieuwe voetbal van Nike.

Een geslaagd ontwerp? Met deze bal spelen De Bruyne en co volgend seizoen in de Premier League

Een heerlijke pass van Kevin De Bruyne of doelpunt van Romelu Lukaku zal er volgend seizoen een tikkeltje anders uitzien. Nike heeft zijn nieuwe ‘Flight’ voetbal voor 2020-2021 voorgesteld, waarmee ze onder meer in de Premier League en Serie A aan de slag zullen gaan.

De nieuwe bal zal gebruikt worden in alle competities die gesponsord zijn door Nike: onder andere de Premier League, FA Cup, Serie A en Coupe de France. Opvallend aan het nieuwe ontwerp is het grillige ‘profiel’ van de bal. Dat moet ervoor zorgen dat die een rechte lijn kan aanhouden.

Nike wil toestanden zoals bij de beruchte ‘Jabulani-zwabberbal’ van Adidas vermijden. De officiële WK-bal van 2010 in Zuid-Afrika stond bekend voor de onvoorspelbaarheid van zijn curve, tot grote ergernis van de doelmannen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2
REUTERS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer