6
PN/rv
NEW
NEW
1
2
TOT
TOT

Eindelijk eens niet afgekeurd: Vertonghen scoort zijn eerste in vijf jaar met behulp van doellijntechnologie

Hij haalde het zelf aan. Eindelijk eens een doelpunt dat niet van hem werd afgenomen. Vijf jaar heeft Jan Vertonghen moeten wachten voor hij nog een Premier League doelpunt achter zijn naam kreeg. In het verleden namen refs en doelpuntenpanels hem immers drie goals af: twee tegen Sunderland en een tegen Man United. Die tegen Newcastle blijft straks staan, met behulp van technologie die vaststelde dat de bal negen millimeter over de lijn was. De Spurs wonnen uiteindelijk met 1-2.   

Hij heeft er zich wel eens in opgejaagd. Diep vanbinnen is Jan Vertonghen, vorig jaar een van de beste verdedigers in de Premier League, nog altijd een middenvelder. Een die graag een doelpunt meepikt. Alleen: de instanties hebben hem de voorbije jaren in de Premier League niet geholpen. 13.250 minuten heeft hij op een nieuw doelpunt moeten wachten - vijf jaar. Zijn laatste officiële doelpunt maakte hij op Swansea in 30 maart 2013. Tussenin zag hij er in 2014 tegen Sunderland een onterecht afgekeurd voor buitenspel na een gênante scheidsrechterlijke dwaling, een andere werd later geschrapt door het doelpuntenpanel van de Premier League en gecatalogeerd als een own-goal. "In mijn hoofd heb ik elk jaar gescoord", zei Vertonghen na zijn doelpunt zaterdagmiddag. "Ze hebben mij er zoveel afgenomen. Maar goed, nu zijn we goed gestart en hopelijk ga ik er meer maken dan Dele Alli."

6 Vertonghen viert na zijn doelpunt
REUTERS Vertonghen viert na zijn doelpunt

Ook nu hing er een speciaal randje aan zijn doelpunt. Hij had hulp nodig. De Rode Duivel kopte vroeg in de match een corner van kort bij tegen de lat. De bal vloog via doelman Dubravka weer uit doel, maar de ref keurde de treffer goed via de doellijntechnologie. Newcastle klom weer langszij via Joselu, maar Dele Alli legde nog voor rust de eindstand vast. Rondon trof in het slot nog de lat. Moussa Dembélé mocht nog invallen bij Spurs. Toby Alderweireld, sinds januari geen eerste keus meer voor Pochettino, bleef op de bank. 

Manchester United opende gisteren het Premier League-seizoen met een 2-1 zege tegen Leicester.

6
AFP
6
Action Images via Reuters
6
AFP
6
REUTERS

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van den Bergh

    Mooi zo . Zonder de techniek was dit geen doelpunt geweest ...

Lees meer