3 File photo dated 01-12-2018 of Manchester United manager Jose Mourinho. ! only BELGIUM !
Photo News File photo dated 01-12-2018 of Manchester United manager Jose Mourinho. ! only BELGIUM !

Enter Mourinho, Tottenham maakt komst van ‘Special One’ bekend één dag na ontslag Pochettino

José Mourinho (56) wordt de nieuwe coach van Tottenham. De club maakte de komst van de Portugees één dag na het ontslag van Mauricio Pochettino (47) bekend. De Argentijn werd ontslagen door “de teleurstellende resultaten in de Premier League”. Voor Mourinho wordt het zijn derde club in de Premier League na passages bij Chelsea en Manchester United.

Al vrij snel na het ontslag van Pochettino sijpelde het nieuws door dat niemand minder dan José Mourinho achter het gordijn stond te wachten om over te nemen. Nu de laatste formaliteiten in de contractonderhandelingen zijn afgerond, heeft Tottenham ook officieel gemeld dat Mourinho de nieuwe coach van de club wordt. Mourinho krijgt een contract tot het einde van het seizoen 2022-2023.

Eerder was Mourinho aan de slag bij Chelsea en Manchester United in de Premier League. Bij die laatste club stapte hij vorig jaar op. Met Chelsea werd hij drie keer kampioen in Engeland. Met United won hij de Europa League. Tussenin was hij ook succesvol aan de slag bij Inter Milaan en Real Madrid.

Bij Tottenham zijn ze in de wolken met zijn komst. Voorzitter Daniel Levy verwoordde het zo in een persbericht: “Met José hebben we één van de meest succesvolle managers in de voetbalwereld kunnen strikken. Hij heeft een schat aan ervaring, kan teams inspireren en is een groot tacticus. Hij won prijzen met elke club die hij heeft gecoacht. We geloven dat hij opnieuw voor hernieuwde energie en zelfvertrouwen in de kleedkamer kan zorgen.” 

Mourinho zelf plaatste ook al een woordje voor z’n nieuwe club. “Ik ben blij om een club te vervoegen met zo’n rijke geschiedenis en zulke gepassioneerde fans. De kwaliteit in de ploeg en de jeugdopleiding stemt me zeer tevreden. Samenwerken met deze ploeg en spelers heeft me aangetrokken tot deze job.”

Tottenham beleefde een rampzalig seizoen en staat pas 14de in de Premier League met 14 punten op 36. Pochettino was sinds 2014 coach van Tottenham, waar hij Tim Sherwood opvolgde. De Argentijn bereikte vorig seizoen de Champions League-finale. Die verloren de Spurs van Liverpool, waarna de synergie tussen Pochettino en zijn spelersgroep wat weg leek. Toch liet Harry Kane niet na zijn coach te bedanken op Twitter. Ook Toby Alderweireld reageerde al op het ontslag van Pochettino

Lees ook het commentaarstuk van onze man in Engeland: “Met Mourinho heeft de Premier League zijn grootste schurk terug”. 

3
Action Images via Reuters
3
AFP

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludo Dierckx

    Spijtig voor het voetbal...vorig jaar speelden Spurs nog hemels voetbal....ze zullen daar in Noord Londen niet weten wat ze gaan zien...en te weten dat nu hun stadion vol begeesterende fans zit/zat....Onbegrijpelijk dat die gast nog kansen krijgt...Levy is een dromer...

  • alfons moons

    Meest succesrijke coach van de laatste 10 jaar ! Als hij slim was zou hij nooit dit aanbod hebben aangenomen ! De messen van de analisten genre De Grijse/HLN zijn geslepen !

Lees meer