2 Klopp met Mignolet en aanvoerder Henderson.
AFP Klopp met Mignolet en aanvoerder Henderson.

Football Talk 15/07. Klopp: “Denk dat Simon Mignolet blijft” - Casillas timmert verder aan herstel en vervoegt technische staf van Porto

Casillas timmert na hartaanval verder aan herstel en vervoegt technische staf van Porto

Iker Casillas krijgt een plaats in de technische staf van FC Porto. Dat heeft de Portugese topclub laten weten. De 38-jarige doelman neemt ondertussen voldoende tijd om te herstellen van een hartaanval die hij begin mei op training kreeg. Zijn toekomst als keeper ligt nog open.

“Ik ga iets anders doen dan ik gewoon ben en zal de verbindingspersoon worden tussen de spelers, coaches en directie”, vertelt Casillas op de site van Porto. “Na mijn hartaanval sprak de trainer met mij en hij wilde graag dat ik bij de club bleef. Ik ga mijn uiterste best doen om mijn teamgenoten te helpen. Ik hoop dat we een heel sterk seizoen tegemoet gaan.”

De Spaanse recordinternational (167 caps) raakte begin mei onwel op de training van Porto. Nadat hij met spoed naar een ziekenhuis in de stad werd vervoerd, constateerden de doktoren een myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart. Casillas onderging een hartbehandeling en mocht enkele dagen later het ziekenhuis verlaten.

Klopp: “Denk dat Simon Mignolet blijft”

Als het van Jurgen Klopp afhangt, speelt Simon Mignolet komend seizoen gewoon bij Liverpool: “Ik denk dat hij blijft.” Een nieuw jaar als back-up dreigt.

Liesft zou hij elders meer aan spelen toekomen, maar Liverpool vraagt ook aan aanzienlijke prijs. Simon Mignolet, die nog tot 2021 vastligt op Anfield en er ook aardig zijn brood verdient, zit gevangen bij zijn huidige werkgever. Bij een goed bod wil de club eventueel nadenken over een transfer, maar concreet ligt er niks op de tafel, klinkt het bij de club. Verscheidene clubs polsten Mignolet (31), maar daar blijft het voorlopig bij. Een nieuw seizoen als nummer twee achter de Braziliaanse topkeeper dreigt.

Zeker als het van Jurgen Klopp afhangt. Dat bevestigde hij gisteren na de oefenmatch tegen Bradford: “Ik denk dat hij blijft, ja. Ik heb veel conversaties met hem gehad. De laatste maanden, de laatste jaren. Voor hij op vakantie vertrokken is, hebben we een goed gesprek gehad. Als een topclub heb je twee nummer eens nodig. Dat hebben wij met Ali (Alisson) en Simon. Vanuit mijn standpunt zit dat goed.” (KTH)

2
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim De Duwer

    Origi en Mingolet kiezen er zelf voor om op de bank te gaan zitten.

  • Gil Groenewijn

    Vanuit standpunt Mignolet zit dat fout Herr Klop. U - en Liverpool - neemt de man zijn carrière af door te hoge prijs te vragen aan ploegen die hem wel graag zouden willen.

Lees meer