2 Pep Guardiola baalt dat een late treffer van Jesus afgekeurd wordt na ingrijpen van de VAR.
Action Images via Reuters Pep Guardiola baalt dat een late treffer van Jesus afgekeurd wordt na ingrijpen van de VAR.

Guardiola baalt van inconsequente VAR: “Misschien had hij een koffiepauze”

Pep Guardiola was na de enerverende topper in de Premier League van zaterdag tussen Manchester City en Tottenham Hotspur (2-2) niet blij met de VAR. Volgens de City-coach was het optreden van de videoscheidsrechter inconsequent.

Manchester City dacht in blessuretijd alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, maar de treffer van invaller Gabriel Jesus werd afgekeurd omdat er een handsbal van ploeggenoot Aymeric Laporte aan vooraf was gegaan. De thuisploeg zag de VAR eerder juist niet ingrijpen toen Rodri bij een corner door Erik Lamela tegen de grond gewerkt leek te worden. “Vraag het de scheidsrechter waarom we daar geen penalty kregen”, reageerde Guardiola op de persconferentie. “Misschien had de VAR op dat moment een koffiepauze.”

De late afgekeurde goal van Jesus deed Guariola dan weer terugdenken aan de return van vorig seizoen in de kwartfinales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Een treffer van toenmalig Tottenham-spits Fernando Llorente werd destijds goedgekeurd ondanks een vermeende handsbal, wat voor City uitschakeling betekende. “Waarom was het toen geen hands en nu wel?”, vroeg Guardiola zich hardop af. “Daar is geen duidelijkheid over. Eigenlijk moeten we met z’n allen naar Londen gaan om van de grote bazen eindelijk eens uitleg te krijgen.”

“Agüero dacht dat ik boos was”

Een ander opvallend moment tijdens de wedstrijd was de wissel van Sergio Agüero na ruim een uur spelen. De aanvaller was zijn directe tegenstander Lucas Moura uit het oog verloren bij de 2-2 en dacht dat de trainer hem daarom naar de kant haalde. Dat zorgde voor een verhitte discussie aan de zijlijn. “Hij dacht dat ik boos op hem was, maar een tegengoal bij een corner kan gebeuren.” Guardiola wilde niet lang stilstaan bij de reactie van de Argentijn bij de wissel. “Emotie maakt nu eenmaal deel uit van het voetbal. We hebben het tijdens de wedstrijd al uitgesproken. Sergio is een speler van wie ik hou.”

2 Een verhitte discussie tussen Pep Guardiola en Sergio Agüero na de wissel.
EPA Een verhitte discussie tussen Pep Guardiola en Sergio Agüero na de wissel.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Van Hulst

    Terechte beslissing. Je kan tegen de regel zijn maar dan moet je klagen bij de FIFA of UEFA, niet bij de ref.

  • Carlos Simonis

    Pep Guardiola gedraagt zich langs de lijn als een volslagen dorpsidioot. Ik heb hem dat nooit eerder zien doen bij Barcelona. Als speler wordt je daar gek van van een krijsende en zwaaiende trainers. Je hebt al ver voor de wedstrijd al je plannen kenbaar gemaakt hoe je ploeg moet spelen, en wat te doen als de tegenstander zich toch anders opstelt en speelt. Een seintje van de kant is voldoende. Geen 90 minuten krijsen en schreeuwen langs de lijn, dan ben je ongeloofwaardig als trainer.

Lees meer