2 De Bruyne en Guardiola.
REUTERS De Bruyne en Guardiola.

Guardiola twijfelt of De Bruyne fit raakt voor topper tegen Liverpool, Kompany: “We moeten klaar zijn voor een gevecht tegen Liverpool”

Na twee nederlagen knoopte Manchester City vanmiddag aan met de overwinning. De Citizens haalden het met 1-3 in Southampton, maar ze deden dat wel zonder Kevin De Bruyne. De Rode Duivel incasseerde op Boxing Day een trap tegen Leicester en stond niet op het wedstrijdblad.

Volgende donderdag (3 januari) ontvangt Manchester City in dé topper van de 21e speeldag leider Liverpool. De Reds hebben 7 punten voorsprong op de regerende kampioen. Pep Guardiola weet niet of hij dan wél een beroep zal kunnen doen op zijn spelmaker. 

"Ik weet niet hoe het met Kevin gesteld is", verklaarde de Spanjaard na de zege in St Mary's. "Ik weet wel dat het niets ernstig is, maar ik weet niet of hij klaar zal zijn voor donderdag.” De 27-jarige de Bruyne miste dit seizoen door twee knieblessures al een rist wedstrijden voor City. In de Premier League draafde hij op in slechts zes van de twintig matchen.

Vincent Kompany mocht wel nog eens 90 minuten volmaken. De aanvoerder kende een vrij probleemloze namiddag, al pakte hij wel geel. Tegen Liverpool moet City volgens Kompany "hongerig en agressief" zijn. "Onze trots was een beetje geraakt en alles ligt nog open", zei de Rode Duivel na de driepunter tegen de Saints. "We hebben het zelf in handen en vandaag was een stap in de goede richting. We moeten de volgende match aansnijden met de instelling die we altijd hebben. We willen gewoon winnen. We moeten klaar zijn voor een gevecht, om hen het vuur aan de schenen te leggen en de zege te pakken.”

2
AFP

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Manchester City moet altijd klaar zijn tegen welke club ook in de Premier League, met of zonder De Bruyne. Wie er wint maakt mij niks uit, als het maar een mooie spannende wedstrijd gaat worden.

  • John Klop

    Als City supporter moet ik me hierbij aansluiten Eric.... Maar we gaan toch proberen er een goede wedstrijd van te maken!

Lees meer