4
Photo News

Hangt recordtransfer van 45 miljoen in lucht? Tielemans vliegt over en weer naar Engeland

De laatste gesprekken op clubniveau lopen nog, maar Youri Tielemans weet waar zijn toekomst ligt: hij speelt normaal gezien volgend seizoen bij Leicester City. De Premier Leagueclub voert de forcing en hoopt de Rode Duivel (22) snel definitief vast te leggen. De speler landde vrijdagavond in Birmingham in afwachting van een finaal akkoord.

Leicester City rondde gisteren de transfer van Ayoze Perez (Newcastle) voor bijna 35 miljoen euro af, maar die recordsom zal mogelijk niet lang staan. Een ondertekend akkoord is er nog niet, maar bij de Engelse club zijn ze in blijde verwachting van een nog duurdere aanwinst: Youri Tielemans speelt straks wellicht langer in het King Powerstadion. In de laatste gesprekken met Monaco boekte Leicester traag maar gestaag vooruitgang. Tot de handtekeningen er staan, wil de club niks bevestigen. Leicester weet al sinds januari wat het ongeveer moest betalen voor zijn huurling: circa 45 miljoen euro. The Foxes pushten de voorbije maanden het hardst om Tielemans definitief binnen te halen. Omdat er geen vastgelegd bedrag was opgenomen in de huurovereenkomst moest de club opnieuw om de tafel met Monaco.

Leicester-coach Brendan Rodgers met lof voor Tielemans:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tielemans (22) stond ook op de lijst bij Manchester United, maar is er enkel een optie als Paul Pogba vertrekt. Bij Tottenham was hij al een tijdje geen prioriteit meer. Bij Leicester voelden ze dat ze in poleposition lagen om de speler, die een sterke indruk liet in zijn eerste vier maanden in de Premier League, definitief vast te leggen. Vandaar dat ze de voorbije weken doorduwden. Met resultaat. De speler wilde blijven en ook Monaco stuurde aan op een oplossing - ze hadden geen plaats meer voor onze landgenoot. Het is nu enkel nog wachten op de afhandeling, maar in Engelse makelaarscircuits noemen ze de deal virtueel done. Bij Leicester willen ze voorlopig zo ver nog niet gaan. Daar heet het dat ze erop clubniveau eerst nog moeten uitraken.

Tielemans zelf vloog vrijdagavond met zijn agent naar Engeland. Maandag hoopt hij te trainen bij The Foxes, maar de klok tikt verder...

4 Youri Tielemans werd gespot op een vliegtuig naar Birmingham. Inmiddels is hij geland.
. Youri Tielemans werd gespot op een vliegtuig naar Birmingham. Inmiddels is hij geland.
4
Action Images via Reuters
4
AP

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludo Dierckx

    Als wij die eens in Old Trafford konden ruilen voor Pogba, Sanchez, Lukaku, Martial of Fred....maar ja wij zitten daar met die yanks de Glazers en diens voetknecht Woodward die enkel balansen kunnen lezen, maar geen ietsepietsie verstand hebben van het edele voetbalspel..

  • Rita Blommaart

    Absolute topper , gaat nog een mooie carriére tegemoet !!!

Lees meer