5
AFP

Exclusief voor abonnees

Kevin De Bruyne: de artiest die z'n handen vuil maakt

Het nieuwe uithangbord van Manchester City heeft een bekend gezicht: dat van Kevin De Bruyne. Zijn nieuwe contract met een weeksalaris van meer dan 200.000 euro moet die status onderstrepen, maar binnen de club zien ze hun alleskunner als het voorbeeld voor de volgende generatie: een artiest die zijn handen vuil maakt.

Zeg dat Pep Guardiola het gezegd heeft. De trainer van Man City, een autoriteit in zijn vak, heeft een uitgesproken mening over De Bruyne. Het oordeel van Pep leest als volgt: "Kevin kan alles op het veld. En bovendien, ook mentaal, speelt hij nooit verstoppertje. Goeie spelers ontdek je in de moeilijke momenten. Op hoe ze reageren bij een achterstand, na bijvoorbeeld 75 minuten. Hoe ze met zulke situaties omgaan. Bij 4-0 is iedereen een topklassespeler. Maar 't belangrijkste zie je als het minder gaat. Ik denk dat Kevin een wereldklassespeler is. Omdat hij, zoals ik al eerder zei, absoluut alles kan."

5
Photo News

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erik Vandendriessche

    100 % gelijk Peet ! Martinez moet zijn systeem aanpassen aan zijn 2 beste pionnen -- De Bruyne en Hazard -- de rest moet voor die 2 " werken "

  • Peet V gilst

    absolute wereldklasse wat deze jongen laat zien..terecht dat hij toegezongen wordt.De negatievelingen die zeggen dat hij ook eens bij de leeuwen moet presteren...hij heeft zijn mond al open gedaan hé...t ligt aan een systeem wat je speelt. Ik zou als coach t team ophangen aan kevin en eden...de rest in dienst van hun. Klaar.

Lees meer