4 De Bruyne met een uitstekende pass.
REUTERS De Bruyne met een uitstekende pass.

Exclusief voor abonnees

Kevin De Bruyne, de voorzettenverkoper: “Soms zie ik het. Soms weet ik het”

Cross merchant (m). Zelfstandig naamwoord ontleed uit het Engels. Letterlijk: groothandelaar in voorzetten. Vaak in een neerbuigende context gebruikt, maar in het geval van Kevin De Bruyne (28) is het een compliment: grossier van kwaliteitsvoorzetten in bulk. Zie zaterdag.

Een work in progress. Nu al 48 assists bij Manchester City, voordien ook eentje bij Chelsea. Assist 50 in de Premier League is in de maak. Had zaterdag al achter zijn naam kunnen staan als Bernardo Silva die gemeten pass, net voor rust, niet naast doel had geplaatst.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • werner humblé

    Topper ! Altijd geweest altijd zijn.... en misschien wel de beste Belgische voetballer altijd . en Hazzard ???? Die komt er mijlen ver van .

  • Herbert Verbeeck

    Ik vind De Bruyne reeds langer de meest bepalende speler bij de Rode Duivels. Ziet gewoon wat anderen niet zien. Kan seconden vooruit zien en dat is in dit spelletje zo belangrijk.

Lees meer