3 Kompany in 2016 in de Champions League versus Gareth Bale en Real Madrid.
AFP Kompany in 2016 in de Champions League versus Gareth Bale en Real Madrid.

Kompany verkozen tot beste buitenlandse verdediger ooit in de Premier League

Thierry Henry is door de fans verkozen als beste buitenlander aller tijden in de Premier League. In een verkiezing georganiseerd door de Britse openbare omroep BBC kreeg de voormalige assistent-bondscoach van de Rode Duivels 45 procent van de stemmen achter zijn naam. Hij haalde het van Cristiano Ronaldo (14 procent) en Eric Cantona (12 procent).

Rode Duivel Vincent Kompany moest het met twee procent van de stemmen doen, maar zo werd hij wel de verdediger met de meeste stemmen achter zijn naam. De Brusselaar haalde het van Nemanja Vidic en Jaap Stam. 

Voor de verkiezing had de BBC een expertenpanel met daarin topschutter aller tijden Alan Shearer, Chris Sutton, Ruud Gullit en New York Times-journalist Rory Smith een dertienkoppige shortlist laten opstellen, met daarop drie doelmannen, drie verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers.

3 3 augustus 1999: Arsène Wenger stelt Thierry Henry voor op Highbury.
REUTERS 3 augustus 1999: Arsène Wenger stelt Thierry Henry voor op Highbury.

Bij de doelmannen waren er nominaties voor David de Gea, Petr Cech en Peter Schmeichel. De drie middenvelders zijn Patrick Vieira, David Silva en Cristiano Ronaldo, met daarnaast ook nog een eervolle vermelding voor onder meer de Ivoriaan Yaya Touré (ex-Beveren). Als aanvallers werd er naast Henry voor Sergio ‘Kun’ Agüero, Eric Cantona en Didier Drogba gekozen.

3
REUTERS

Bekijk ook:

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Peeters

    Kompany voor mij op zijn plaats. Kompany zijn impact op City in de beste jaren was groter dan die van Vidic (Ferdinand was een echte topper, Kompany zijn wisselende partners achterin niet) Van Der Sar is voor mij toch nog een trapje hoger dan De Gea, ook omdat United toen wereldtop was en nu niet.

  • Steven Moreels

    Tja, een Anderlechtproduct hé, top Vincent !

Lees meer