Action Images via Reuters
BUR
BUR
2
1
LEI
LEI

LIVE (15u). Tielemans voor tweede week op rij op de bank bij Leicester, Praet speelt wel

Daar zat hij dan op de bank. Voor de tweede week op rij. Toeval is het niet dat coach Brendan Rodgers het vormpeil van Youri Tielemans vorige week openlijk in vraag stelde. “Youri is geen robot.”

Het beste is er al een tijdje af. Minder scherp, minder dominant, minder beslissend, minder opvallend. Youri Tielemans (22) is een speler die niet op een inspanning kijkt. De draver bij Leicester die gemiddeld tegen de 11 kilometer per wedstrijd afklokt. Maar de intensiteit van de Premier League en de opeenvolging van wedstrijden hebben hun sporen nagelaten. Al sinds december, als we eerlijk zijn. Ook zijn trainer is het niet ontgaan. Voor het eerst in een jaar in Engeland zit het vormpeil van de middenvelder in een dip.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Southampton (1-2) legde Brendan Rodgers vorige zaterdag haarfijn uit waarom hij Tielemans voor de tweede keer dit seizoen op de bank zette. “Dit is zijn eerste volledige seizoen in Engeland”, zei Rodgers. “Door die drukke kerstperiode heen komen is dan niet altijd makkelijk. Er zijn momenten dat ik hem naast de ploeg zal moeten zetten. Voor het goed van de ploeg, voor zijn eigen goed. We weten hoe goed hij is, hoe getalenteerd. Maar we mogen hem niet verbranden. Hij is geen robot. Jonge spelers krijgen allemaal wel eens een dip. Youri heeft veel gespeeld, hard getraind, hard gewerkt.”

In Leicester is hij vaak terug te vinden in de gym. Over zijn ijver hebben ze er geen klagen. Ook niet op het veld - na Schmeichel en Evans heeft hij de meeste minuten. Alleen blijven de goals sinds eind oktober uit, de assists sinds 9 november. Hij staat al meer dan twee maanden droog. “Zijn vorm zal wel terugkomen. Als ik iemand als Dennis Praet heb om hem te vervangen, moet ik daar gebruik van maken.”

Praet (25) profiteerde vorige week van de dip van zijn collega-Rode Duivel. Hij start voor de tweede week op rij, ten koste van een andere Anderlechtboy. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer