7 De Bruyne pakte uit met enkele geweldige passes, maar bleef net als Man City gefrustreerd achter.
EPA De Bruyne pakte uit met enkele geweldige passes, maar bleef net als Man City gefrustreerd achter.
LIV
LIV
3
1
MCI
MCI

Liverpool claimt nu al titel na zege in geweldige topper: Manchester City volgt op negen punten

Wie of wat doet Liverpool iets richting hun stormloop naar de landstitel in de Premier League? Niet Manchester City, lijkt het. En al zeker niet op Anfield: voor de 18de keer op rij konden de ‘Citizens’ er niet winnen. Ondanks enkele klasrijke ingevingen van assistkoning De Bruyne.

3-1 werd het, na een doldwaze start. Geen penalty voor Man City na een bal tegen de hand van Alexander-Arnold, aan de overkant wel goal via een atoomschot van Fabinho. Salah verdubbelde snel na een geweldige thuisaanval en vlak na de pauze deelde Mané met opnieuw een kopbal de mokerslag uit. Liverpool opnieuw met ‘Heavy Metal Football’, Anfield menigmaal in lichterlaaie. Claudio Bravo, vervanger van de gekwetste Ederson in doel, zag er knullig uit. 

7
EPA

Voor City en een dikwijls fijnzinnige De Bruyne was het telkens net niet, in een topper aan een ongezien tempo. Propaganda voor de Premier League. Ook ref Oliver en de VAR gunden City niets: ook een tweede bal tegen de hand van Alexander-Arnold bleef onbestraft. Zelden was Agüero, nochtans geregeld ingenieus aangespeeld door De Bruyne, zo inefficiënt. Pas in minuut 78 vond Bernardo Silva een gaatje. Te weinig: City staat nu al 9 punten in het krijt op de grote titelconcurrent. 34 op 36 voor de Reds, alleen op Man United werd er niet gewonnen. Chelsea en zowaar Leicester zijn nu de eerste achtervolgers, al staan ook zij op 8 punten. Na de Champions League vorig seizoen, lonkt nu de kroon op het werk van Klopp aan de Mersey: de Engelse nummer één. Weinigen die het Liverpool na dertig jaar zonder misgunnen.

7
Photo News
7 De Bruyne pakte dikwijls uit met goeie ingevingen, maar bleef gefrustreerd achter.
AP De Bruyne pakte dikwijls uit met goeie ingevingen, maar bleef gefrustreerd achter.
7 Fabinho veert hoog op na zijn atoomknal voor de openingsgoal.
EPA Fabinho veert hoog op na zijn atoomknal voor de openingsgoal.
7 Salah met de 2-0.
AFP Salah met de 2-0.
7 Mané viert de 3-0 met van Dijk.
AFP Mané viert de 3-0 met van Dijk.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • PETER VAN OYCKE

    Ik ben al LFC fan sinds 1972 en ik kijk reikhalzend uit naar een nieuwe titel voor mijn favoriete club, maar het is nog veel te vroeg om nu al victorie te kraaien. Remember het vorige seizoen toen de Reds ook een riante voorsprong te grabbel gooiden. Just wait and see!

  • Kansarax Buda

    Geweldige match tussen 2 toppers. De Bruyne was inderdaad goed, maar ook Mané en Salah waren fenomenaal. Ik hoop dat Liverpool de titel pakt, maar ik gun het de Bruyne ook.

Lees meer