4  Lukaku met Solskjaer.
Photo News Lukaku met Solskjaer.

Lukaku over vertrek bij Man United: “Ik ben niet dom. Ik voelde me niet meer welkom”

In een Amerikaanse podcast met LA Lakers-speler Josh Hart heeft Romelu Lukaku (26) duidelijk laten verstaan waarom hij weg wilde bij Manchester United.

Zonder hem bij naam te noemen, doelde Lukaku wellicht op Ole Gunnar Solskjaer. Tussen speler en trainer brak er iets. Lukaku: “Ik ben niet dom. Ik voelde me niet meer gewenst, dus wilde ik een snelle oplossing. Er is veel gezegd. Ik voelde me niet beschermd. Er doken plots transfergeruchten op. Ze willen Rom niet meer. En er stond niemand op om die de kop in te drukken. Ik heb een goede drie-vier weken gewacht. Er gebeurde niks.”

Ik zat op een plaats waar ik niet gewenst was. Dan wil ik geen blok aan het been zijn

Romelu Lukaku

“Ik had een gesprek met de club en liet hen verstaan dat we beter uit mekaar zouden gaan”, vervolgt Lukaku. “Ik wilde gewoon dat jij zei: Romelu zal voor zijn plaats vechten, maar het gebeurde niet meer. Niet in de laatste vier-vijf maanden. Allemaal berichten van: hij gaat vertrekken, hij hoort hier niet thuis. Ik dacht even na, maar de berichten bleven komen. Wie lekte die? Niet mijn agent. Niet ik. Ze denken dat we dom zijn, maar dat zijn we niet. We weten wie erachter zit. Dus vertelde ik hen dat het beter was om te vertrekken. Ik zat op een plaats waar ik niet gewenst was. Dan wil ik geen blok aan het been zijn. Laten we een oplossing vinden. Jij wil geen ongelukkige speler houden en jij wil me hier duidelijk niet.”

4
Inter via Getty Images

Na een soap van weken verkocht Man United de Rode Duivel uiteindelijk voor meer dan 70 miljoen euro aan Inter. Ook Juventus mengde zich, maar uiteindelijk sprong een ruilconstructie met Paulo Dybala af. “Je kan vechten voor je plaats, maar geluk komt eerst. Ik wil naar een club waar ik gewenst ben.” Lukaku speelde twee jaar op Old Trafford. Onder Jose Mourinho was anderhalf jaar onbetwist eerst keus. Onder Solskjaer gleed hij af.  “Waarom speel ik wel goed bij de nationale ploeg en niet bij United. Ligt dat aan mij? Gelukkig is de perceptie in België over mij aan het keren.”

4 Romelu Lukaku met Antonio Conte, zijn coach bij Inter.
EPA Romelu Lukaku met Antonio Conte, zijn coach bij Inter.
4
REUTERS

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Cleynhens

    Wat bedoeld hij met : ' ik ben niet dom ' ? Slim toch ook ni als ik zijn interviews lees.

  • Wilfried Vanden Berg

    Nog een beetje , en hij is niet meer welkom bij Inter . Wees gerust . Profiteurs hebben de Italianen niet graag .

Lees meer