3 Pogba tijdens zijn Aziatische tour het voorbije weekend.
AP Pogba tijdens zijn Aziatische tour het voorbije weekend.

Om te lachen of huilen? Terwijl Pogba op transfer aast, incasseert hij loyauteitsbonus van 4,24 miljoen euro

Paul Pogba werkt iedereen op de zenuwen bij Manchester United. Terwijl hij rondbazuint de club te willen verlaten, incasseert hij op 30 september een contractueel vastgelegde loyauteitsbonus van 3,78 miljoen Britse pond (4,24 miljoen euro). Een premie die alle spelers in de Premier League in hun contract hebben staan, afhankelijk van hun salaris.

“Ik moet grondig nadenken na een seizoen waarin veel is gebeurd. Maar nadat dit mijn beste jaar was bij Manchester United, zou dit het goeie moment zijn om elders een uitdaging aan te gaan.” Woorden van de Franse middenvelder het voorbije weekend tijdens een promo-event in Tokio, onderdeel van zijn persoonlijke Aziatische tour die hij er na het seizoen op nahoudt. Quotes waar ze op Old Trafford niet meteen vrolijk van worden, zeker niet als ze straks naar de uitgaven kijken. Als onderdeel van zijn vijfjarig contract, heeft Pogba (26) op 1 juli immers jaarlijks recht op een loyauteitsbonus die elk jaar wat aandikt. Vorig jaar was dat nog 3,87 miljoen euro, straks zijn er dat 4,24 miljoen. Kanttekening: door het missen van de Champions League moet Pogba wel inleveren op zijn loon. Dat bedraagt momenteel wekelijks 160.000 euro.

Alle spelers in de Premier League hebben een loyuateitsbonus in hun contract. Een beloning als ze de club trouw blijven. Lukaku heeft er een 2,7 miljoen euro per jaar in zijn contract staan. Kevin De Bruyne heeft recht op tussen 2,8 en 3,9 miljoen per jaar. Omdat Pogba United drie jaar trouw bleef, heeft hij contractueel recht op dag bedrag, dat pas op 30 september wordt uitbetaald. Zelfs als hij straks naar een andere club verkast. Dan misloopt hij de overige 10 miljoen aan premies waar hij recht op heeft.

Pogba’s agent Mino Raiola, die volgens het klokkenluidersplatform Football Leaks maar liefst 45 miljoen overhield aan de transfer van in totaal 100 miljoen van Juventus naar Manchester United, ziet een nieuwe transfer zitten. U raadt al waarom de Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer deze dagen graag de bobo’s van Real Madrid en Juventus, twee geïnteresseerde clubs, aan de lijn heeft. Pogba heeft een contract bij de ‘Red Devils’ tot 2021 met optie op een extra jaar.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

United is alvast niet meteen bereid mee te werken aan een transfer en liet al weten dat hij niet te koop is. Integendeel, het zou zijn contract nog willen opwaarderen. Waardoor Pogba volgens ‘Daily Mail’ een loon zal opstrijken dat in de buurt komt van het salaris van de Chileense grootverdiener Alexis Sanchez, notoire floptransfer. Real Madrid heeft naar verluidt 100 miljoen euro veil voor Pogba, maar als United toch zou verkopen denken ze aan een bedrag rond de 150 miljoen euro. Real Madrid is de wensclub van Pogba, maar het is nog maar de vraag of ‘de Koninklijke’ dat bedrag wil/kan neerleggen nadat het eerder al stevig investeerde in Hazard, Jovic, Militao en Rodrygo. Dan lijkt Christian Eriksen, die zijn volgend jaar aflopend contract bij Tottenham niet wil verlengen, een iets minder duur alternatief.

3
AP

Juan Mata (31) zou al wel zeker bij Man United blijven. De Spaanse aanvallende middenvelder staat dicht bij een contractverlenging van twee jaar. 

3
AP

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Urbain Schuermans

    miljoenen voor tegen een balletje te trappen een regelrechte schande de clubs rekenen op meer (betalende) belangstelling,daarom die hoge lonen die onrecht evenredig met prestaties staat.I 9 kansen van 10 gaart het om de NAAM van de speler.

  • eric debanne

    Oke zit in hun contracten maar het is en blijft schandalig ...... Te gek voor woorden ...

Lees meer