Tim Sherwood
PHOTO_NEWS Tim Sherwood

Sherwood nieuwe coach Aston Villa en Benteke

Aston Villa, de club van Rode Duivel Christian Benteke, heeft Tim Sherwood aangesteld als nieuwe coach. Dat hebben The Villans bevestigd op de clubwebsite. Sherwood volgt de woensdag ontslagen Paul Lambert op, die op straat gezet werd omwille van de teleurstellende competitieresultaten.

De 46-jarige Sherwood tekende op Villa Park een contract tot eind 2018. De ex-speler van onder meer Tottenham en Blackburn trad eind 2008 toe tot de trainersstaf van Tottenham en werd er half december 2013 tot hoofdcoach benoemd. Lang zong hij het er echter niet uit als manager, in mei 2014 werd hij immers ontslagen op White Hart Lane. "Het is een enorme eer om een van de grootste clubs in het Engels voetbal te mogen coachen", klonk het bij Sherwood. "Ik kan haast niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen en kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging".

Aston Villa leed dinsdag op de 25e competitiespeeldag een 2-0 nederlaag bij Hull City en staat voorlopig op een troosteloze achttiende en op twee na laatste plaats in de stand. Met 22 punten kan het enkel Burnley (21 punten) en het Leicester City van Ritchie De Laet (17) achter zich houden. Zondag moet Villa aan de bak in de vijfde ronde van de FA Cup, het ontvangt datzelfde Leicester.

Lees meer