AFP

Van Gaal slaat terug: "BBC betaalt Scholes voor kritiek"

Louis van Gaal is niet onder de indruk van de kritiek die clubicoon Paul Scholes leverde op het spel van Manchester United. De oud-speler van de 'Mancunians' liet gisteren aan BBC Radio weten geen fan te zijn van het spel van de club onder Louis van Gaal. "Zegt hij dat in het belang van United, of in zijn eigen belang?" vraagt Van Gaal zich af.

Niet voor het eerst sinds de intrede van Van Gaal liet Scholes stevige kritiek horen. "Er is te weinig creativiteit en er worden te weinig risico's genomen. Het is een ploeg waar je niet graag tegen speelt, want ze voetballen vanuit een hechte organisatie. Maar het lijkt alsof Van Gaal niet wil dat zijn spelers een mannetje voorbijgaan en het is waarschijnlijk geen team waar ik graag in had willen voetballen."

Een dag later slaat Van Gaal tegenover Daily Mail terug naar de voormalig middenvelder. "Hij heeft geen enkele verantwoordelijkheid meer, dus kan nu zeggen wat hij wil. Maar zegt hij het in het belang van de club, of in zijn eigen belang? Ik kan me moeilijk tegenover een clublegende verdedigen, maar ik snap niet waarom hij niet eens met mij komt praten, of met assistenten Ryan Giggs en Ed Woodward." De Nederlandse manager denkt wel te weten waarom Scholes zo vaak kritiek levert. "De BBC en Sky betalen hem daar goed voor."

"Jullie Engelsen hebben een geweldig spreekwoord. 'Brick and bones will break my bones'. Maar woorden raken mij niet", zo liet Van Gaal weten dat het commentaar van Scholes hem koud laat.

Lees meer