2 Eric Dier confronts angry fan after Tottenham - Norwich in the FA Cup.
RV Eric Dier confronts angry fan after Tottenham - Norwich in the FA Cup.

Vier wedstrijden schorsing voor Tottenham-speler Dier nadat die in tribune was geklauterd om broer bij te staan in opstootje

Vier wedstrijden schorsing. De Engelse voetbalbond lacht niet met de escapades van Eric Dier, begin maart. De Tottenham-verdediger, een van de beste vrienden van Jan Vertonghen, klauterde toen na de bekermatch tegen Norwich in de tribune om zijn broer bij te staan in een opstootje. Op die manier bracht hij het voetbal in diskrediet, volgens de FA. Spurs beraadt zich over een beroep.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eric Dier is genoemd naar een andere Eric, ook een bekend voetballer. Vijfentwintig jaar geleden sprong die Eric in Engeland ook het publiek in. Een schokgolf ging in 1995 door de Premier League. Op Crystal Palace pakte toenmalig Man United-vedette Eric Cantona uit met een kung-futrap naar een supporter die hem de huid vol had gescholden. De “je moeder is een hoer”-belediging deed de stoppen doorslaan bij de Fransman. Cantona werd uiteindelijk voor 9 maanden geschorst. Het droeg bij tot zijn cultstatus.

Zover komt het niet bij Eric Dier. De FA vordert een straf van vier wedstrijden, omdat hij het voetbal in diskrediet bracht met zijn escapades. Zijn gedrag begin maart was veel minder gewelddadig dan dat van Cantona, maar daarom niet slimmer. De verdediger stormde na het laatste fluitsignaal van de verloren bekermatch tegen Norwich molenwiekend de tribune in.

Geduwd en getrokken

Een eigen supporter had hem grove beledigingen naar het hoofd geslingerd. Diers jongere broer, die toevallig in de buurt zat, reageerde daarop. Iets wat de Engelse international zag gebeuren. Het kwam tot een opstootje. Er werd geduwd en getrokken, maar uiteindelijk kon Dier zijn broer weghalen uit de meute. “Dit is mijn broer, dit is mijn broer”, hoor je hem zeggen op een van de video’s die circuleert.

Op het internet deed al snel het verhaal de ronde dat de supporters in kwestie Gedson racistisch zou hebben bejegend. Een fabeltje om likes binnen te halen - zo gaat dat tegenwoordig wel vaker.

“De persoon in kwestie beledigde Eric”, vertelde coach Mourinho na de match. “De familie was daar. De jongere broer was niet blij met de situatie. Ik herhaal: Eric deed dat vervolgens iets wat wij als professionals niet kunnen doen, maar iets wat we in deze omstandigheden allemaal wel zouden doen. Hij mag het als prof niet doen. Maar aan de andere kant begrijp ik de speler.”

Tottenham beraadt zich over een beroep tegen het strafvoorstel. Mourinho is niet te spreken over de zware schorsing. 

2 Eric Dier.
REUTERS Eric Dier.

Lees ook:

Lloris en Son vliegen elkaar in de haren, tot jolijt van Mourinho: “Brave jongens winnen enkel Fair Play Cups”

Onwaarschijnlijk: Spurs-speler Dier stormt in tribune en gaat confrontatie aan met supporter die hem beledigt, FA start onderzoek

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Anthony Peeters

    Wat doet hem nu eigenlijk verkeerd?! Hij gaat gewoon zijn broer daar weghalen! Hij heeft diene andere gast niet geslagen of niks!

Lees meer