3 Kompany met Gary Lineker en Noel Gallagher
rv Kompany met Gary Lineker en Noel Gallagher

Vincent Kompany schenkt 250.000 euro (waaronder zijn door Lineker gekocht WK-shirt) aan daklozen Manchester

Vincent Kompany heeft deze week de legende rond zijn persoon bij Manchester City nog wat extra glans gegeven. In zijn tiende jaar als 'Citizen’, waarvoor hij eind dit seizoen ook een galamatch krijgt, lanceerde de Rode Duivel samen met de burgemeester van Manchester een campagne ten voordele van de daklozen in de stad. Het liefdadigheidsevent was dinsdagavond goed voor 216.000 pond (net geen 250.000 euro).

Mooi volk deze week op de ‘Tackle4MCR’-avond: elke speler met enige naam of faam van Manchester City tekende present, net als notoir fan en zanger Noel Gallagher, terwijl het event gepresenteerd werd door Gary Lineker. Kompany werkt voor de campagne samen met Andy Burnham, de burgemeester van Manchester. “Ik heb al zo veel gekregen van Manchester”, sprak Kompany op ITV. “Een fantastische carrière op het hoogste niveau, de onvoorwaardelijke steun van de fans in goede en slechte tijden, een geweldige familie en nog zo veel meer om dankbaar om te zijn. Het laatste decennium mag ik me gelukkig prijzen deel uit te maken van de opmars van Manchester City als een club en merk. Een opgang die parallel liep met de vooruitgang van een hele regio. Maar die gaat ook gepaard met een erg zichtbare keerzijde. Steeds meer mensen kunnen niet meeprofiteren van die opmars en worden buiten gesloten, met geen andere keuze dan op straat te leven. Reden waarom onze burgemeester en ik ‘Tackle4MR’ zijn gestart. 

Zo kocht gewezen Engels international en ‘Match Of The Day’-presentator Gary Lineker het Russische WK-shirt van Kompany voor 15.000 euro, alleen om het tijdens de avond zelf terug te schenken aan Kompany. In totaal bracht het event net geen 250.000 euro op, geld dat Kompany integraal overmaakt aan het goede doel. Op het einde van het seizoen zal Manchester City, dat met Liverpool volop in titelstrijd verwikkeld is, ook nog een zogenaamde ‘testimonial’ match voor Kompany organiseren, een wedstrijd waarin (ex-)ploegmaats en vrienden van Kompany het tegen elkaar opnemen. Een gelegenheid die de verdediger ook wil aangrijpen om geld in te zamelen voor ‘Tackle4MR’.

3
twitter @vincentkompany
3 Kompany met zijn vrouw Carla op de gala-avond.
Photo News Kompany met zijn vrouw Carla op de gala-avond.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • victor vandesande

    Dat is dus een weekloon voor hem en hij geeft niet veel zelf.

  • lodewijk maesen

    kompany heeft dus zelf enkel zijn tshirt gegeven....het event bracht 250000 euro op...hoeveel gaf hij echt zelf? 50 euro?

Lees meer